Η μικροσκοπική Κινέζα κατέβηκε από ένα θηριώδες, μαύρο jeep. Τα λεπτά της άκρα με δυσκολία «άγγιζαν» το έδαφος. Ο θηριώδης bodyguard έσπευσε να της προσφέρει το στιβαρό του μπράτσο. Εκείνη προχώρησε με γρήγορα βήματα στο εσωτερικό του Divani Apollon Palace & Thalasso. Παρατήρησα ότι ένα σκούρο, εντελώς αδιαφανές καλσόν, κάλυπτε τα κάτω της άκρα. Η αντίθεση με μια άλλη γυναίκα, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Η Κινεζούλα είχε καλύψει το σώμα της με χοντρά υφάσματα, ενώ η γνωστή ξανθιά Ελληνίδα, η οποία κατευθυνόταν στο Aristotelis Hall του ξενοδοχείου, προτίμησε super mini μαύρο φόρεμα. Πανύψηλα μαύρα πέδιλα συνόδευαν την εμφάνισή της. Η προσοχή όμως όλων, στο lobby της ιστορικής πλέον μονάδας φιλοξενίας στα νότια προάστια, ήταν πάντα στραμμένη στην Κινέζα. Οι ψίθυροι που μετέφεραν τα… κύματα της θάλασσας στο πάντα λαμπερό προάστιο «έλεγαν» ότι πρόκειται για kινέζους billionaires. Μήπως πρόκειται για τους δισεκατομμυριούχους της καινούργιας γενιάς; Η Κίνα παράγει, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, δύο νέους billionaires ανά εβδομάδα. Σύζυγος ισχυρού έλληνα πλοιοκτήτη μού είπε ότι πρόκειται για ξένο επιχειρηματία, ο οποίος κάνει δουλειές με τη COSCO. Ανασήκωσα αδιάφορα τους ώμους μου. Την προσοχή μου είχε τραβήξει νεαρός άραβας κελεμπιοφόρος, ο οποίος έμοιαζε με τον αδίστακτο πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μπιν Σαλμάν. Προχώρησα γρήγορα με τις δωδεκάποντες γόβες του Roger Vivier να «χτυπάνε» πάνω στα αστραφτερά μάρμαρα του τεράστιου hall στο εσωτερικό της αίθουσας…

Το υψηλής αισθητικής event και το Rolex

Ενα εντυπωσιακό, υπέρκομψο Rolex Oyster Perpetual explorer 39 MM, με μαύρο καντράν στην οθόνη, να κλέβει ματιές. Η παρουσία μερικών από τα γνωστότερα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, σε μια low profile αλλά λαμπερή τελετή. Ενας παγκόσμιας ακτινοβολίας οίκος ρολογιών, με πρωταγωνιστικό ρόλο σε διεθνείς αθλητικές δραστηριότητες, κορυφαίοι τενίστες και βέβαια η υπερταλαντούχα συμπατριώτισσά μας στην αντισφαίριση Μαρία Σάκκαρη να δίνουν το «παρών». Η δυναμική Ηρώ Βαχάρη και η δημοφιλής, άκρως επικοινωνιακή Σοφία Βαχάρη – Τσουβελεκάκη ήταν επί της υποδοχής. Επιλέγω να μη γράψω περισσότερα πράγματα γύρω από το σημαντικό γεγονός, το οποίο πραγματοποιήθηκε (από τη Rolex Hellas), στο Divani Apollon Palace, σεβόμενη την επιθυμία των οικοδεσποτών και διοργανωτών. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα υπάρξει «επίσημη» ενημέρωση μέσω δελτίων Τύπου κ.λπ.

Τα ασημένια πέδιλα

Εκλεισα όμως στον φακό μου στιγμιότυπα με ένα «touch» από την όμορφη, λαμπερή ατμόσφαιρα στην τελετή. Ακολούθησε δείπνο με φόντο το καλό, κλασικό εστιατόριο Μύθος. Υπήρξαν πολλές κομψές παρουσίες με το σμαραγδί φόρεμα της Σοφίας Βαχάρη, το βελούδινο μακρύ της Ρόης Αποστολοπούλου, το ροζ της Ελζας Πατσαδέλη, το μαύρο στράπλες της Ολινκας Βαρβιτσιώτη και την ασημένια, γεμάτη παγέτες, κάπα της Τίνας Δασκαλαντωνάκη να ξεχωρίζουν. Εκείνα όμως τα οποία συγκέντρωσαν τα πλέον κολακευτικά σχόλια ήταν τα ασημένια «αστραποβόλα» πέδιλα της Μάγδας Μπαλτογιάννη – Καλλιτσάντση. Απλά παραμυθένια!

Οι πίνακες και οι κεφαλές

Ενας πίνακας του Φερνάντο Μποτέρο, από τους πρώτους και πλέον σπάνιους του μεγάλου κολομβιανού καλλιτέχνη και το πορτρέτο της Depy Chandris να δεσπόζει στο κεντρικό σαλόνι. Η «πέτρινη» μονοκατοικία της Ντέπυ Χανδρή στην Κηφισιά, ανήκει στα ωραιότερα και εμβληματικότερα σπίτια του προαστίου. Επιπλα σε χρυσό και βαριά βελούδα, μαρμάρινα τραπέζια, συλλεκτικές λάμπες, πανάκριβα κρύσταλλα, κυρίως όμως εξαιρετικά έργα τέχνης. Το πορτρέτο της Ντέπυ Χανδρή είχε φιλοτεχνήσει ο στενός της φίλος Αντι Γουόρχολ. Ο πίνακας «βλέπει» σε ένα κρυστάλλινο, ισπανικού τύπου πάτιο. Στο κεντρικό σαλόνι υπάρχουν επίσης τα έργα με τις περίφημες κεφαλές του Alexander The Great, στον οποίο ο «πατέρας της pop art» έτρεφε τεράστιο θαυμασμό.

Οι πεταλούδες και το ατύχημα

Οι διεθνούς ακτινοβολίας πεταλούδες της Depy (αυτές και τα ογκώδη κοσμήματά της πωλούνται πλέον μέσα από τον οίκο Christies στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο), έτσι όπως βρίσκονται «σκορπισμένες» στο δωμάτιο, χαρίζουν εικαστική διάσταση. Ρώτησα την Ντέπυ για την κατάσταση της υγείας του κυπριακής καταγωγής συντρόφου της, γνωστού συλλέκτη Γιώργου Τορναρίτη. Η Χανδρή μου απάντησε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα τώρα. Προηγήθηκε πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο. Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, αποκάλυψα ότι ο Τορναρίτης, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, είχε μια σοβαρότατη πτώση μέσα σε πασίγνωστο ναό νυχτερινής διασκέδασης. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι όλοι έβλεπαν έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας να σφαδάζει από τους πόνους και δεν βοηθούσε κανείς (εκτός από τη σύζυγο επιχειρηματία στον χώρο των κατασκευών, φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης).