Ολα στο κόκκινο! Πολιτικές αναταράξεις, αιχμές, καβγαδάκια που μοιάζουν… ερωτικά, κρυφές επιστολές, εσωκομματικές συγκρούσεις, κατακόκκινοι προβολείς και ένα τεράστιο χαλί σε emperor red. Το πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό σκηνικό έχει ζωγραφιστεί σε έντονα εκρηκτικά χρώματα. Μέσα σε όλη αυτή την περίεργη κατάσταση που επικρατεί υπάρχουν πάντα οι μικρές νότες αισιοδοξίας. Γεγονότα που σε ταξιδεύουν πάνω σε κόκκινα βελούδινα χαλιά τα οποία έχουν στρωθεί σε πολυτελείς αίθουσες ξενοδοχείων ή κάποια νεοκλασικά κτίρια. Εκεί όπου πραγματοποιούνται σημαντικά γεγονότα. Η αλήθεια είναι ότι ο φετινός Οκτώβριος είναι περισσότερο φτωχός όσον αφορά τα μεγάλα events. Κάποιοι οι οποίοι δουλεύουν επαγγελματικά, προετοιμάζοντας πράγματα και καταστάσεις που υποτίθεται ότι έχουν να βγάλουν προς τα έξω κάτι πραγματικά ενδιαφέρον, επιμένουν ότι τα καλύτερα έρχονται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ειλικρινά δεν βρίσκω κάτι το… καινούργιο πάνω σε αυτό. Οι δύο αυτοί μήνες λόγω του ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα είναι πάντα γεμάτοι από προσκλήσεις. Οι διεθνούς ακτινοβολίας συμπατριώτες μας είναι λοιπόν αυτοί οι οποίοι στρέφουν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τα φώτα της δημοσιότητας στην Ελλάδα. Η εικαστικός Μαρίνα Καρέλλα ανήκει σίγουρα σε αυτή την κατηγορία…

Η Αλέγκρα Χικς

και η ροζ σοκολάτα

Τι έγινε λοιπόν στο Παρίσι και την Γκαλερί Passbon, εκεί όπου η Μαρίνα Καρέλλα παρουσίασε μία ξεχωριστή, αλλιώτικη δουλειά από τις συνηθισμένες; Ενας μικρός πραγματικά πανικός με το Μουσείο του Λούβρου να φαίνεται, επιβλητικό, μεγαλειώδες πάντα στο βάθος της εικόνας. Η Μαρίνα παρουσίασε τις εικαστικές προτάσεις της, αλλά και κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με το design.

Πολύτιμα ζωγραφισμένα έπιπλα, χαλιά, αντικείμενα τα οποία συγκέντρωσαν κολακευτικά σχόλια. Ο σύζυγος της εικαστικού πρίγκιπας Μιχαήλ, γνωστός κι εκείνος διεθνώς συγγραφέας, συζητούσε με τους παρευρισκόμενους. Ανάμεσά τους η Αλέγκρα Χικς, κόρη ενός από τους μεγαλύτερους interior designers που πέρασαν ποτέ τον περιβόητο Ντέιβιντ Χικς, ο Σιντάρτα Σούκρα ο οποίος συνεργαζόταν με τον οίκο Hermes και τώρα με άλλες international φίρμες, η στενή φίλη της Μαρίνας, Χριστίνα Κυριακοπούλου, η Μάγδα Μπαλτογιάννη-Καλλιτσάντση, η Ρεβέκκα Καμχή, η Ιγκέλ Ντε Μπουργκ η οποία – αποκαλύπτω – είναι αυτή που φιλοξένησε το καλοκαίρι στο πολυτελές σπίτι της στην Πάρο τη Μόνικα Μπελούτσι.

Το κόκκινο γίνεται ροζ. Η περίφημη ροζ σοκολάτα (το τέταρτο είδος σοκολάτας, όπως είναι γνωστή διεθνώς) Callebaut τοποθετήθηκε στις βιτρίνες του Fresh, επί της Λεωφόρου Συγγρού, ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Πολλά γνωστά ονόματα της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στον εντυπωσιακό αυτόν χώρο για να… δοκιμάσουν μικρά λαχταριστά κομμάτια σοκολάτας αλλά και να συνομιλήσουν με τη Βίκυ Καγιά. Η Βίκυ, παρουσιάστρια μιας από τις πλέον πολυσυζητημένες τηλεοπτικές παραγωγές της φετινής χρονιάς «Next Top Model», στεκόταν ντυμένη με κομψό σύνολο, στο πλευρό του συζύγου της, επιχειρηματία Ηλία Κρασσά.

Η Ολγα Βενέτη στην Αίθουσα Παρνασσός

Στη μεγάλη, εμβληματική Αίθουσα Παρνασσός, στο κέντρο της πόλης, η Ολγα Βενέτη ερμηνεύει «τραγούδια της ψυχής», τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου. Η γνωστή, ποιοτική ερμηνεύτρια, με την αισθαντική φωνή, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Τραγουδώντας το χθες σαν σήμερα». Ενα μπουκέτο από αγαπημένα τραγούδια, που εξακολουθούν να παραμένουν δημοφιλή στο πέρασμα του χρόνου. Απρόσμενη έκπληξη της βραδιάς, η παρουσία στη σκηνή τού πάντα δημοφιλούς Δάκη. Ο τραγουδιστής και η κυρία Βενέτη θα κάνουν μαζί ένα μουσικό ταξίδι με τις ρομαντικές «Les parapluies de Cherbourg» και άλλα κομμάτια που όλοι έχουν συνδέσει με ιδιαίτερες στιγμές. Η Ολγα Βενέτη, η οποία έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μουσική (Δίπλωμα Μονωδίας) στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας και έχει μαθητεύσει στο Μιλάνο, κοντά στον D. Matsola, θα ερμηνεύσει επίσης το μοναδικό «Windmills of your mind» της ταινίας «Υπόθεση Τόμας Κράουν», όπως επίσης πολλά άλλα γνωστά κομμάτια. Η καλλιτεχνική επιμέλεια και ενορχήστρωση είναι του Χάρη Ανδρεάδη.