Τα ρούχα είναι όπως πάντα ιδιαίτερα πολυτελή, κατασκευασμένα από ακριβά υφάσματα, με «λεπτομέρειες» γούνινες, κρυστάλλινες και μια vintage διάθεση. Η boutique Oscar de la Renta στη Mount Street του Λονδίνου, απέναντι από τον οίκο δημοπρασιών Philips, προκαλεί σίγουρα την προσοχή. Οι περαστικοί σταματούν μπροστά από τις βιτρίνες και «περιεργάζονται» το δημοφιλές, τη σεζόν που διανύουμε, γκρι πουλόβερ, με τα κρύσταλλα να σχηματίζουν λουλούδια, τη μακριά τουαλέτα με το μαύρο βελούδινο μπούστο και τα ροζ τούλια, τα γούνινα καμηλό παλτό με τα «ζωγραφισμένα» μοτίβα, τους βιζόν γιακάδες, τα κόκκινα φουστάνια, τα ογκώδη μπιζού και βέβαια τα φετινά, πολυσυζητημένα βραδινά τσαντάκια με τις καμέλιες μπροστά. Μια καλή πελάτισσα του οίκου λέει ότι θεωρεί μεγάλο «ατόπημα» από την πλευρά των σχεδιαστών του εμβληματικού οίκου, στον οποίο έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία η «δύσκολη» Τζάκι Κένεντι – Ωνάση, να «τοποθετήσουν» καμέλιες πάνω στις τσάντες. Το συγκεκριμένο λουλούδι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον οίκο Chanel. Τις καμέλιες «ερωτεύτηκε» τρελά και αποφάσισε να τις κάνει συνώνυμες του ακριβού γούστου και της υψηλής αισθητικής η Coco Chanel.

Ενα άλλο λουλούδι και η ελληνολάτρις μούσα του Σεν Λοράν

Τι θα έπρεπε λοιπόν να σχεδιάσουν αν οπωσδήποτε επιθυμούσαν κάποιο αγαπημένο λουλούδι να βρίσκεται πάνω στις τσάντες τους; Ισως θα έπρεπε οι επιλογές των σχεδιαστών του οίκου Oscar de la Renta (μετά τον θάνατο του διάσημου μετρ, ο οποίος χάρισε στο brand παγκόσμια ακτινοβολία), οι οποίοι προσπαθούν να «περάσουν» σε μια νέα εποχή, να ήταν τριαντάφυλλα, ορχιδέες, παιωνίες, ένα άλλο λουλούδι τέλος πάντων. Εκείνο που με ικανοποίησε ιδιαίτερα ήταν ότι ανάμεσα στα ρούχα, αξεσουάρ και μπιζού ανακάλυψα ένα υπέροχο «κομμάτι» της αγαπημένης μου Κιράτ Γιανγκ. Η Κιράτ, ινδικής καταγωγής, υπήρξε ένα από τα top models του πλανήτη και μούσα βέβαια του μεγάλου Ιβ Σεν Λοράν.

Η Κιράτ της Πάρου

Ο μετρ την ανέβαζε πάντα στην πασαρέλα μαζί με τις επίσης κορυφαίες Πατ Κλίβελαντ, Μούνια και Μαρία Σνάιντερ, οι οποίες μάλιστα είχαν έρθει στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους. Η Κιράτ αγάπησε τη χώρα μας. Πριν από λίγα χρόνια, αγόρασε σπίτι στην Πάρο. Τα γαλάζια και λευκά χρώματα του όμορφου νησιού του Αιγαίου την εμπνέουν για τη διεθνούς ακτινοβολίας συλλογή κοσμημάτων της. Αυτό με το μεγάλο μάτι στη λονδρέζικη boutique De la Renta μού θύμισε υπέροχα ελληνικά καλοκαίρια…

n Στη γειτονική της Πάρου Μύκονο, η Αθηνά Οικονομάκου παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Φίλιππο Μιχόπουλο, ενώ στο γραφικό χωριό Ακοβο Αρκαδίας η ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος νυμφεύθηκε τον αγαπημένο της (ιταλικής καταγωγής) Κέβιν Αντεργκάρο – με κουμπάρους το ζευγάρι Λέοντα Πατίτσα – Μαριέττα Χρουσαλά. Τα νυφικά των κυριών Οικονομάκου – Μενούνος έφεραν την υπογραφή της Σήλιας Κριθαριώτη.

Ενθουσίασε η Αλκηστις Πρωτοψάλτη στη συναυλία για την «Ελπίδα»

Αυτή σίγουρα ήταν μία από τις καλύτερες και πλέον ενθουσιώδεις παραστάσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το φετινό καλοκαίρι. Ο κόσμος χειροκροτούσε όρθιος τη σημαντική ερμηνεύτρια Αλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία έδωσε μια μοναδική συναυλία προχθές βράδυ σε ένα από τα ωραιότερα αρχαία θέατρα του κόσμου. Μια συναυλία η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της «Ελπίδας». Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε στο κατάμεστο από θεατές Ηρώδειο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, όπως επίσης εκπροσώπους της πολιτικής, διπλωματικής και πνευματικής ζωής του τόπου, σε αυτή τη μουσική βραδιά που έφερε τον τίτλο «Ταξιδεύοντας με την Ελπίδα». Η κυρία Πρωτοψάλτη ερμήνευσε για πρώτη φορά τραγούδια στα κινεζικά, τα σουαχίλι, τα αρμενικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα αγγλικά, τα ισπανικά. Ακριβώς όπως έχει κάνει σε συναυλίες της στο εξωτερικό. Την Αλκηστη συνόδευσαν στη σκηνή καταξιωμένοι μουσικοί. Σημαντικός αρωγός στη διοργάνωση ήταν η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή».