Επιστροφή  στην Αθήνα έπειτα από αρκετές ημέρες. Αφήνω πίσω μου το εντυπωσιακό σκηνικό της βρετανικής πρωτεύουσας με τις διεθνείς προσωπικότητες, τις σημαντικές εκθέσεις art & design, τα luxury cars, τα ακριβά εστιατόρια και τις ωραιότερες γυναίκες  του κόσμου να κυκλοφορούν στα members clubs. Το Λονδίνο τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ζούσε πραγματικά μεγάλες στιγμές. Εμοιαζε σαν ολόκληρος ο… πλανήτης να έχει μετακομίσει στη Γηραιά Αλβιώνα. Οι επίμονες προσπάθειές μου να πάρω παράταση γύρω από τη διαμονή μου, για ένα – δύο εικοσιτετράωρα ακόμα (λόγω σημαντικών γεγονότων), στο ξενοδοχείο όπου διέμενα στο Knightsbridge, απέβησαν άκαρπες. Τα δωμάτια σε όλες τις μονάδες φιλοξενίας είχαν κλειστεί εδώ και πολύ καιρό. Εκανα μια πολύ γρήγορη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Τα πάντα φαίνεται να… είναι στη θέση τους μετά το πέρασμα του εκρηκτικού Ζορμπά. Ο κόσμος κυκλοφορεί στην Πανεπιστημίου, οι κυρίες σταματούν στις βιτρίνες της Βουκουρεστίου και οι καλοντυμένοι άνδρες, οι οποίοι πίνουν τον καφέ τους στο Zonar’s, συζητάνε για την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού Χρηματιστηρίου στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2017, οι απώλειες στην κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, γνωστός όμως επιχειρηματίας ο οποίος διακρίνεται για την ψυχραιμία του, κάνει… βουτιά σε μια κούπα με καυτό καπουτσίνο, γεμάτο μυρωδάτη κανέλα.

Ειρωνικά σχόλια,

το πρώην νοσοκομείο, all day κάλεσμα, η έκθεση…

Οι αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι «δικαιολογίες» του Μεγάρου Μαξίμου γύρω από κερδοσκοπικές πιέσεις, δημιουργούν ειρωνικά σχόλια ακόμα και στο εξωτερικό. Οι ξένοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές και επενδυτές, σε ένα μεγάλο γεύμα το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο The Lanesborough (πρώην νοσοκομείο που απέκτησε νέο, υπέρλαμπρο πρόσωπο και με τη βοήθεια ισχυρής ελληνικής οικογένειας πλοιοκτητών), αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη όσα συμβαίνουν στην οικονομία της χώρας μας. Ο έλληνας επιχειρηματίας συνεχίζει να απολαμβάνει το καπουτσίνο του. Αύριο Σάββατο ετοιμάζεται να δώσει το «παρών» μαζί με άλλους, οι οποίοι θα κατακλύσουν την πολυτελή αίθουσα του ιστορικού Zonar’s, για ένα all-day long party. Ετσι ξεκινάει η νέα φθινοπωρινή χειμερινή περίοδος στο εμβληματικό spot. Με σαββατιάτικα πάρτι, πλούσιο brunch την Κυριακή, μεσημεριανό φαγητό με την υπογραφή του Νίκου Σκλήρα, early drinks μετά το γραφείο και δείπνο υπό το φως των κεριών. Η έκθεση του μεγάλου George Condo στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κέρδισε θετικά σχόλια ανάμεσα στους φιλότεχνους που είχαν συγκεντρωθεί στο Λονδίνο. Κάποιοι από αυτούς θα βρίσκονται στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου, με αφορμή το Cycladic Late Night. Εξυπνη ιδέα…

Τι δείχνουν οι δείκτες του ρολογιού;

Νύχτες γεμάτες χρώματα, με τις «σφραγίδες» των George Condo, Paul Chan και μουσικές από τρεις ταλαντούχους καλλιτέχνες της Πειραματικής Σκηνής (Αλεξιάδης, Ανάγκνος και Κωστάντης) στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Eνας τεράστιος κατακόκκινος πίνακας με τον λευκό σταυρό στη μέση και 24ωρη live performance, με τίτλο «Swiss Passport Office», από τον αγαπημένο μου αμερικανό καλλιτέχνη Tom Sachs, στην γκαλερί Thaddaeus Rupac του Λονδίνου. Πολλά νεαρά αγόρια και κορίτσια «εισέβαλλαν» στη Στοά του City Link, το βράδυ της Τετάρτης, εκεί όπου βρίσκεται ο νέος, ευφάνταστος χώρος του Salon de Bricolage, για διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στο ένα και μοναδικό πραγματικό priveé club της ελληνικής πρωτεύουσας.  Λίγο νωρίτερα, πολλά γνωστά ονόματα της Αθήνας έδωσαν το «παρών» στην πρόσκληση του Audemars Piguet. Οι δείκτες των ρολογιών «στριφογύριζαν», με τον δικό τους ολόχρυσο, αστραφτερό τρόπο… Η Μαρία Μενούνος, πάντως, ήταν συνεπής στο ραντεβού της σε γνωστό οίκο υψηλής ραπτικής στην Πλάκα. Ακριβώς έξω από το ιστορικό οίκημα είχαν στηθεί δημοσιογράφοι τηλεοπτικών συνεργείων, οι οποίοι προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν από εργαζομένους στον οίκο λεπτομέρειες γύρω από τον σχεδιασμό του νυφικού της ελληνοαμερικανίδας παρουσιάστριας – ηθοποιού. Η κυρία Μενούνος πάντως θα γνώριζε σίγουρα ότι ο ελληνολάτρης Τομ Χανκς δεν σκόπευε να πετάξει για κάποια φιλανθρωπική εκδήλωση στην Αθήνα.