Η παχυσαρκία και όχι το κάπνισμα αναμένεται να είναι η κύρια αιτία πρόκλησης καρκίνου στις γυναίκες τα επόμενα 25 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό προέβλεψε σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και πραγματοποιήθηκε από κέντρο για την έρευνα για τον καρκίνο. Ενώ στη χώρα οι άνδρες που φέρουν παραπανίσια κιλά ή είναι παχύσαρκοι είναι περισσότεροι αριθμητικά σε σχέση με τις γυναίκες, οι κυρίες είναι εκείνες που ενδέχεται να επηρεαστούν πιο πολύ από το συγκεκριμένο φαινόμενο. Αυτό θα ισχύσει γιατί εκείνες διατρέχουν μεγαλύτερο ρίσκο να προσβληθούν από μορφές καρκίνου που συνδέονται με την παχυσαρκία όπως είναι εκείνος της μήτρας ή του στήθους.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών, με το να είναι κάποιος παχύσαρκος ως ενήλικος αυξάνει το ρίσκο εμφάνισης 13 διαφορετικών τύπων καρκίνου, όπως στο στήθος, στο σηκώτι ή στο πάγκρεας, αλλά μόνο ένας στους επτά γνωρίζει τα συγκεκριμένα δεδομένα. Για τον λόγο αυτόν και το βρετανικό κέντρο για την έρευνα σχετικά με τον καρκίνο αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια μεγάλη ενημερωτική καμπάνια σε ολόκληρη τη χώρα ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη σύνδεση των δύο αυτών ασθενειών.

«Η παχυσαρκία είναι ένας τεράστιος εχθρός της υγείας τώρα και θα χειροτερεύσει αν δεν γίνει κάτι. Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να επενδύσει σε μαθήματα σχετικά με τη αποτροπή του καπνίσματος ώστε να μειωθεί και ο αριθμός των αρρώστων από καρκίνους που σχετίζεται με το βάρος. Ετσι, θα είναι πιο εύκολο για κάποιον να έχει φυσιολογικό βάρος και να προστατεύει τα παιδιά αφού είναι εκείνα που είναι πέντε φορές πιθανό να γίνουν υπέρβαρα ως ενήλικοι» ανέφερε η καθηγήτρια Λίντα Βολντ από το συγκεκριμένο κέντρο για τον καρκίνο. «Η μείωση του καπνίσματος είναι ένας λόγος για να γιορτάζουμε. Αλλά όπως υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν για την υποστήριξη των ανθρώπων να κόψουν το τσιγάρο, επίσης χρειάζεται να ενεργήσουμε τώρα ώστε να σταματήσουμε την επέλαση του καρκίνου που σχετίζεται με το βάρος και να βεβαιώσουμε ότι αυτή η εκτίμηση δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα» τόνισε η ειδικός.