Πολύ συχνά διασκευάζετε τραγούδια από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Γιατί ανατρέχετε στο παρελθόν; Μοιάζει σαν να θέλετε να είχατε γεννηθεί τότε.

Αγαπώ πολύ αυτή την εποχή. Η μουσική από αυτές τις δεκαετίες έδωσε σπουδαία τραγούδια από πολύ μεγάλους συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Κώστας Καπνίσης, o Γιάννης Σπάρτακος, o Γεράσιμος Λαβράνος. Δημιουργοί που έφεραν στην Ελλάδα μουσικές από την Αμερική. Iσως αυτός είναι και ο λόγος που αγαπώ αυτή την εποχή, μιας και τα ακούσματά μου είναι κυρίως από το εξωτερικό και την ξένη μουσική.

Εχετε μια ιδιαίτερη αγάπη για το λεγόμενο «ελαφρύ» τραγούδι του Λαβράνου, του Μαρούδα και άλλων δημιουργών. Τι σας ελκύει σ’ αυτό;

Ο ρομαντισμός και οι όμορφες μελωδίες που βγάζουν αυτά τα τραγούδια είναι αυτό που με κάνει να τα ξεχωρίζω. Υπάρχει πολύ συναίσθημα και αρμονίες από την τζαζ μουσική που αγαπώ επίσης. Μελωδίες που δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον ερμηνευτή να δείξει  τις φωνητικές και ερμηνευτικές δυνατότητές του. Φέτος έκανα μια διασκευή σε ένα πολύ αγαπημένο μου τραγούδι του Γεράσιμου Λαβράνου, το «Σ’ αγαπώ», που είχε τραγουδήσει ο υπέροχος Γιάννης Βογιατζής. Τα τραγούδια αυτά έχουν μια ποπ αισθητική της εποχής τους με στοιχεία από την τζαζ σκηνή, μουσικές που είναι στα ακούσματά μου.

Εχετε σπουδάσει μιούζικαλ και τζαζ στις ΗΠΑ και συμμετείχατε σε αρκετά ελληνικά μιούζικαλ. Ποιο είναι το αγαπημένο σας; Θεωρείτε ότι υπάρχουν οι συνθήκες και το ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα για ανέβασμα καλών παραστάσεων;

Το 2009 κέρδισα μία υποτροφία για να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο που είχε να κάνει με την τζαζ και το μουσικό θέατρο. Ηταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα να βρεθώ στην Αμερική και να σπουδάσω δίπλα σε εκπληκτικούς δασκάλους από το Μπρόντγουεϊ και μαθητές από όλον τον κόσμο. Η εμπειρία μου αυτή με βοήθησε στο να συμμετέχω σε σημαντικές παραστάσεις μιούζικαλ που έγιναν στην Ελλάδα. Το αγαπημένο μου θεατρικό μιούζικαλ είναι το Σικάγο γιατί αγαπώ την τζαζ μουσική και τα τραγούδια της παράστασης, καθώς και την πλοκή του έργου. Θεωρώ ότι γίνονται πολύ καλές προσπάθειες και υπάρχει και καλό υλικό, μιας και πολλά νέα παιδιά έχουν κάνει σοβαρές σπουδές πάνω στο είδος, απλά πρέπει οι έλληνες επιχειρηματίες και σκηνοθέτες να πιστέψουν σε αυτά.

Τι θα περιλαμβάνει το live σας;

Είναι μια επιλογή τραγουδιών από τον πρώτο μου δίσκο με τίτλο «Σαν ταινία», που κυκλοφόρησε το 2015, καθώς και επιλογές τόσο από την ελληνική όσο και την ξένη δισκογραφία. Μουσικές που αγαπώ από πολύ σπουδαίους δημιουργούς και τραγουδιστές. Τραγούδια όπως το «Οverjoyed» του αγαπημένου του Stevie Wonder, αλλά και το «Μένω σε κάποια γειτονιά». Ανάμεσά τους και το «Everlasting Love» του Jamie Cullum, τραγούδια του Τσιτσάνη και του Πλέσσα προσαρμοσμένα στον αναγνωρίσιμο vintage ήχο που έχω πάντα στις διασκευές μου. Θα είναι ένα πρόγραμμα βγαλμένο από το προσωπικό μου juke box, όλα όσα αγαπώ από Ελλάδα και εξωτερικό.