6o Ζεύξη Run

Μαρία Πολύζου

Η Πάτρα, η ιδιαίτερη πατρίδα της μεγάλης μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου, στην οποία άλλωστε είναι αφιερωμένη και η διοργάνωση, θα είναι για μία ακόμα χρονιά η βάση του αγώνα Ζεύξη Run που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Στο πρόγραμμα του λαϊκού αυτού αγώνα πρωταγωνιστεί η κούρσα των 10 χλμ. ενώ για τους λάτρεις των μικρότερων αποστάσεων θα υπάρχουν και διαδρομές 5 χλμ. τρεξίματος και δυναμικού βαδίσματος. Ολοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής Αγιος Βασίλειος, Ακταίο και Ρίο, με φόντο τη θάλασσα και την επιβλητική γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου. Παράλληλα με το αθλητικό περιεχόμενο της ημέρας θα υπάρχει και κοινωνικό, αφού η Πολύζου ως πρέσβειρα του συλλόγου Οραμα Ελπίδας θα ενημερώνει τους δρομείς για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων. Πληροφορίες: www.zeyxi.blogspot.com. Αν υπάρξουν διαθέσιμοι αριθμοί την ημέρα του αγώνα θα διατεθούν στη γραμματεία της διοργάνωσης.

5ος Αγώνας Λίμνης

Μπελέτσι

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην Βαρυμπόμπη για πέμπτη χρονιά ο αγώνας δρόμου της λίμνης Μπελέτσι. Στους πρόποδες της Πάρνηθας οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στις αποστάσεις των 6 και 10 χιλιομέτρων, μέσα σε ένα όμορφο παραλίμνιο περιβάλλον στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πληροφορίες – εγγραφές: www.asagwn.com. Το κόστος συμμετοχής είναι 7 ευρώ (6.000 μ.)  και 10 ευρώ (10.000 μ.).

Ημιμαραθώνιος

Αγρινίου

Στον Μιχάλη Κούση, τον δρομέα που άλλαξε τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, είναι αφιερωμένος ο ημιμαραθώνιος του Αγρινίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Για ενδέκατη χρονιά η διοργάνωση εκτός από τον ημιμαραθώνιο, περιλαμβάνει επίσης διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων μαζί με παιδικούς αγώνες 1.000 μέτρων για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Η εκκίνηση θα δοθεί από τη θέση Βαριά της τοπικής κοινότητας Νερομάνας, ενώ ο τερματισμός θα είναι στην Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου, έπειτα από μια παραλίμνια διαδρομή. Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου στη διεύθυνση: www.imimarathoniosmixaliskousis.gr