Ελπίζω ο Πρωθυπουργός να μην καθυστερήσει πολύ τις εκλογές, κυρίως για λόγους φροντίδας των συνεργατών του.

Φοβούμαι πως αν δεν βιαστεί, κάτι Καρανίκες, Καρτερούς, Παπαδημούληδες και Πολάκηδες θα τους μαζέψουν οι γιατροί πριν τους προλάβουν οι ψηφοφόροι.

Διότι όπως έλεγε και η γιαγιά μου «με την υγεία δεν παίζουν».

Η «παραληρηματική διαταραχή» που σέρνεται στο κυβερνητικό μαγαζί μπορεί να καταστεί ανήκεστος σε βάθος χρόνου και χωρίς ιατρική φροντίδα.

Δυστυχώς όμως όταν ξυπνάς και κοιμάσαι με την οικογένεια Μητσοτάκη έως πέμπτου βαθμού συγγένειας, την Ακροδεξιά και τον Αδωνη, τον Μαρινάκη και τον Σκάι, τους δημοσιογράφους, τα τρολ και ό,τι σατανικό σε κατατρέχει κινδυνεύεις να πάθεις τη ζημιά.

Να εγκλωβιστείς δηλαδή σε «μια παραληρηματική ιδέα με συνήθως μονοθεματικό περιεχόμενο, π.χ. δίωξη» – δεν το λέω εγώ, το λένε τα εγχειρίδια…

Κάτι που (σύμφωνα με τις ίδιες πηγές) προκαλεί «μια ιδιαίτερα έντονη πίστη στην παραληρηματική ιδέα και άρα αρκετά δύσκολο να αμφισβητηθεί».

Πάρτε τον Καρτερό. Βλέπει στον ύπνο του ότι κάποιοι «ζητούν το κεφάλι του Τσίπρα». Δεν ξέρω γιατί το θέλουν, υποθέτω όχι για το μυαλό του. Εκείνος όμως πετάγεται κάθιδρος.

Ενώ και η «Αυγή» πιστεύει ότι «ολόκληρο το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ καταρρέει» από «τις αλλεπάλληλες στρατηγικές ήττες που υφίσταται» αλλά «μια μιντιακή ασπίδα προστασίας θάβει κάθε ήττα» – της ΝΔ!

Μόλις προχθές το Μέγαρο Μαξίμου εξήγησε ότι «η αμηχανία και ο πανικός της ΝΔ βγάζουν μάτι», αν και μοιάζει κομματάκι δύσκολο να είσαι και αμήχανος και πανικόβλητος ταυτοχρόνως!

Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά ύπουλο πράγμα η αρρώστια.

Ασε που όταν συμβαίνει μια στραβή πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι. Χάνονται εκατό άνθρωποι; Φταίνε τα αυθαίρετα, η διαπλοκή, ο άνεμος, το παλιό πολιτικό σύστημα, «ο Θεός που μας μισεί»…

Τουλάχιστον σε σχέση με τη Δούρου, η Μαρία Αντουανέτα είχε κι ένα στυλ!

Ακολούθως όποιος δεν τρώει το παραμύθι κηρύσσεται ευθύς αμέσως εχθρός του λαού, πουλημένο τομάρι, πράκτορας του Μητσοτάκη και ακροδεξιός.

Ανισόρροπα πράγματα.

Γι’ αυτό ακριβώς θεωρώ ότι τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ο Πρωθυπουργός. Μια λύση ανθρωπιάς και ελέους.

Να σκεφτεί τους ανθρώπους. Να προκηρύξει εκλογές. Να πάνε να χάσουν ήσυχα και πολιτισμένα.

Εντάξει, θα κοπούν τα μεγαλεία και ίσως επιστρέψουν στην προηγούμενη αφάνεια.

Αλλά ξέρετε κάτι; Να δουν και τη θετική πλευρά. Τουλάχιστον θα έχουν την υγεία τους.

Και αργότερα θα διηγούνται στα καφενεία «πώς κυβερνούσαμε την Ελλάδα».

Δεν ξέρω πόσοι θα τους πιστεύουν, αλλά δεν πειράζει. Στα καφενεία λέμε και καμιά κουβέντα να περάσει η ώρα!