Ο Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας και ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν εδώ και χρόνια ξεκινήσει έναν πολύ μεγάλο αγώνα.

Η συγκεκριμένη αναφορά δεν έχει βέβαια να κάνει με κάποια ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Αυτός ο αγώνας είναι ξεχωριστός. Είναι μια διαρκής, ακατάπαυστη μάχη απέναντι στα προβλήματα που βασανίζουν την ελληνική κοινωνία και ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποδείξει με πολλές πράξεις τη μεγάλη του κοινωνική προσφορά. Στην Ελλάδα των Μνημονίων η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αλλά ο Ολυμπιακός και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Λιμανιού συνεχίζουν αυτόν τον μεγάλο αγώνα. Στόχος φυσικά η νίκη, η ανάδειξη αξιών όπως η αλληλεγγύη και το κυριότερο η ανακούφιση του συνανθρώπου μας από τα μύρια όσα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε ένα ακόμα μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας με την κίνησή του να στηρίξει το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας και τη λειτουργία της κατασκήνωσης στην περιοχή Στεφάνη της Βοιωτίας. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού δηλώνει «παρών» σε μιαν ακόμα προσπάθεια, για να επιστρέψουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Να διατηρηθεί το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φρόντισε να αναλάβει το κόστος για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, πριν από λίγους μήνες. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έδωσε ένα εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των πυρόπληκτων στο Μάτι. Εδωσε εντολή να βοηθήσουν οι Ερυθρόλευκοι τους κατοίκους της Μάνδρας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου χειμώνα. Πήγε ο ίδιος στην περιοχή για να μιλήσει με τον κόσμο. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ για τη διανομή φαγητού σε πρόσφυγες που ήταν στο λιμάνι του Πειραιά, όπως επίσης είναι αξιοσημείωτη η συνεργασία του Ολυμπιακού με τη Unicef. Μια συνεργασία πολλών χρόνων, που βοήθησε στον εμβολιασμό χιλιάδων παιδιών σε όλο τον κόσμο. Η προσφορά του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν πρόκειται να σταματήσει. Αναφέραμε ενδεικτικά κάποιες από τις κοινωνικές δράσεις των Πειραιωτών, που φανερώνουν τον πολυεπίπεδο ρόλο του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της χώρας και του ηγέτη του. Και μιας κι αναφερθήκαμε στη μεγάλη αυτή μάχη που δίνει ο Ολυμπιακός για να στηρίξει τους πολίτες που έχουν προβλήματα, θα πρέπει να θυμίσουμε μονάχα τούτο: ο Ολυμπιακός γεννήθηκε για να δίνει μάχες και να τις κερδίζει.