Βαρύ πένθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 88 ετών, ο Βασίλης Δανιήλ, προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 4 στον ναό των Αγίων Θεοδώρων στην Καβάλα.
Ο Δανιήλ υπηρέτησε τον ρόλο του προπονητή για περίπου 40 χρόνια, με πιο σπουδαία παραδείγματα τα περάσματα που έκανε από τους πάγκους του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας.
Ο εκλιπόντας τεχνικός είχε πει και μία φράση η οποία έμεινε στην ιστορία και ήταν μία από αυτές που τον συνόδευε σε ολόκληρη την ζωή του.
Το χρονικό της ατάκας του Δανιήλ
Ο Βασίλης Δανιήλ είχε πει: «είμαι 100 χρόνια μπροστά». Στις 20 Δεκεμβρίου του 1987 ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον ΟΦΗ, σε ένα παιχνίδι που έμελλε να εξελιχθεί σε εφιάλτη για το «τριφύλλι», καθώς ηττήθηκε με 5-2.
Μετά το φινάλε του αγώνα και πριν αρχίσει η συνέντευξη Τύπου, ο θρύλος λέει ότι απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους λέγοντας την περίφημη ατάκα, εννοώντας ότι καταλαβαίνει πότε οι παίκτες του δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι εκείνη η βαριά ήττα από τον ΟΦΗ είχε έρθει λίγες μέρες μετά η ανατροπή επί της Χόνβεντ.
Ο Παναθηναϊκός, ενώ είχε χάσει με 5-2 στην Ουγγαρία, κέρδισε με 5-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τότε Κυπέλλου UEFA.
- Reuters: Υποβρύχιο των ΗΠΑ επιτέθηκε στην ιρανική φρεγάτα ανοικτά της Σρι Λάνκα – Φόβοι για περισσότερους από 140 αγνοούμενους
- Εξομολόγηση-σοκ πρώην παίκτη της Premier League για τον εθισμό στα ναρκωτικά: «Μου προκάλεσε δυστυχία»
- Καύσιμα: «Συναγερμός» στις αντλίες – Άλμα 50% στις πωλήσεις και τα 2 ευρώ προ των πυλών






