Σε αυτό το εγχείρημα, πρωταρχικό ρόλο θα παίξει σίγουρα η ποιότητα των διακοσμητικών ειδών που θα χρησιμοποιήσεις, αλλά και η τιμή. Πού καλύτερα λοιπόν να κοιτάξεις από το Spitishop.gr;

Σίγουρα θα σου έχω ξανα-μιλήσει για αυτό, πρόκειται για ένα e-shop, που λειτουργεί και δύο φυσικά καταστήματα (στην Αγία Παρασκευή και στο Περιστέρι), το οποίο για χρόνια το ήξερα για την τεράστια ποικιλία σε ποιοτικά, λευκά είδη – εξαιρετικών σχεδίων σεντόνια, παπλωματοθήκες, ριχτάρια κ.α. Τα τελευταία χρόνια έμαθα πως επεκτάθηκε και σε πολλές άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των βρεφικών και παιδικών ειδών, τα οποία με αφορούν άμεσα, οπότε έγινα ακόμη μεγαλύτερη “fan”!

Διάβασε λοιπόν παρακάτω να σου πω 4 τρόπους να κάνεις το δωμάτιο του παιδιού σου, αγνώριστο!

Παιδικά Χαλιά

Ένα από τα πρώτα πράγματα που «πέφτει το μάτι» όταν μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο, είναι το χαλί! Ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο πολύχρωμο ή εντυπωσιακό κομμάτι, συνήθως αποτελεί το κεντρικό κομμάτι της διακόσμησης του δωματίου. Στο spitishop.gr βρήκα πολύ μεγάλη ποικιλία από παιδικά χαλιά all season/καλοκαιρινά ή χειμερινά, όσον αφορά το σχήμα (ορθογώνια ή στρογγυλά), τα σχέδια (αστέρια, αυτοκινητάκια, ζωάκια, καρδιές, παιδικές φιγούρες, φλοράλ κ.α.), το είδος (shaggy, βαμβακερά, γούνινα, και ψάθινα), το υλικό (από jute, βαμβάκι, μαλλί, microfiber κ.α.) και φυσικά όλα τα μεγέθη και σε πολλές διαστάσεις!

Προσωπικά μου αγαπημένα τα χαλιά «hopscotch» – τα χαλιά με σχέδιο «κουτσό» που το παιδί μπορεί να κάθεται επάνω αλλά και να απασχολείται παίζοντας το αγαπημένο κλασικό παιχνίδι!

Μία πρόταση για το χαλί που θα διαλέξεις, είναι να το φανταστείς στο δωμάτιο του παιδιού και πώς θα επηρεάσει το σύνολο της διακόσμησής του! Εάν στο υπόλοιπο δωμάτιο έχεις χρησιμοποιήσει γενικώς ποικιλία χρωμάτων, υφών και σχεδίων, ίσως αναβαθμίσει περισσότερο την αισθητική του δωματίου το να τοποθετήσεις ένα πιο «ήσυχο» χαλί, που να ταιριάζει βέβαια με το υπόλοιπο στυλ του χώρου. Εάν γενικά έχεις κάνει έως τώρα πιο διακριτικές επιλογές, μπορείς να «το ρίξεις έξω» και να διαλέξεις ένα εντυπωσιακότατο χαλί!

Παιδικά Φωτιστικά

Ένα άλλο βασικό κομμάτι της διακόσμησης του παιδικού δωματίου είναι τα φωτιστικά που θα τοποθετήσεις! Υπάρχουν άπειρες επιλογές στο spitishop.gr για να διαλέξεις: πορτατίφ, φωτιστικά οροφής, LED, παιδικές απλίκες, γιρλάντες, φωτιστικά γραφείου, δαπέδου, κρεμαστά, νυκτός, πλαφονιέρες… δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις αυτό που ψάχνεις! Θα ανακαλύψεις επίσης μεγάλη ποικιλία σχεδίων, από cartoons, αστέρια και αυτοκινητάκια, μέχρι καρδιές και φλοράλ. Τέλος, μπορείς να διαλέξεις όποιο υλικό θέλεις, επιλέγοντας, εν μέσω άλλων, ανάμεσα σε bamboo, κεραμικά, μεταλλικά, ξύλινα, πλαστικά, υφασμάτινα, χάρτινα ή ψάθινα φωτιστικά!

Όλα θα εξαρτηθούν και εδώ από το γενικότερο ύφος – concept διακόσμησης που θέλεις να δώσεις στο παιδικό δωμάτιο. Μπορείς δηλαδή να κάνεις το δωμάτιο του παιδιού σου να μοιάζει σαν να έχει βγει από πολύχρωμο παραμύθι, σαν να είναι μέσα σε μια μικρή, πράσινη «ζούγκλα» παρέα με τα αγαπημένα του ζωάκια, ή μέσα σε έναν όμορφο, ολάνθιστο κήπο!

Παιδικές Σκηνές

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ένα παιδικό δωμάτιο αληθινά ολοκληρωμένο χωρίς μία παιδική σκηνή! Μου θυμίζει όμορφες στιγμές των παιδικών μου χρόνων, να παίζω κρυφτό, «Ινδιάνους» με τους φίλους μου, αλλά και να διαβάζω το βράδυ με το φακό μου κρυφά τις ιστορίες μου.

Για να απολαύσει και το παιδί σου αξέχαστες στιγμές, τοποθέτησε στο δωμάτιό του μία σκηνή υφασμάτινη, βαμβακερή ή από polyester, στο αγαπημένο του χρώμα (όποιο και αν είναι αυτό – μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε γαλάζιο, γκρι, κίτρινο, κόκκινο, μπλε, πολύχρωμο, πορτοκαλί, ροζ, φούξια και άλλα πολλά!).

Από άποψη σχεδίων, πάλι θα βρεις μεγάλη ποικιλία, όπως αστέρια, γεωμετρικά, ζωάκια, παιδικές φιγούρες, πουά, φλοράλ κ.α. Στο spitishop.gr θα βρεις πανέμορφες σκηνές, που θυμίζουν κάστρο πριγκίπισσας, teepee σκηνή Ινδιάνων ή ακόμη και διαστημόπλοιο!

Το σίγουρο είναι πως αυτή θα είναι μια αγορά που το παιδάκι σου θα ευχαριστηθεί ιδιαίτερα και θα τη θυμάται.

Οργάνωση Παιδικού Δωματίου

Και καταλήγουμε σε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της διακόσμησης του παιδικού δωματίου, την οργάνωσή του! Γιατί ο σκοπός εδώ είναι διπλός: αφενός η προσθήκη ευφάνταστων, χαρούμενων και παιχνιδιάρικων διακοσμητικών στοιχείων αλλά και η πραγματική οργάνωση του δωματίου, έτσι που να τακτοποιείται εύκολα (και να μένει τακτοποιημένος για καιρό!).

Ποια είναι λοιπόν τα βασικά συστατικά για ένα όμορφο και τακτοποιημένο παιδικό δωμάτιο; Οι θήκες οργάνωσης, τα καλάθια αποθήκευσης, τα καλάθια καλλυντικών, τα κουτιά αποθήκευσης, τα κουτιά για παιχνίδια και οι κρεμάστρες ρούχων!

Και εδώ θα βρεις πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων αλλά και υλικών, όπως ψάθα, χαρτί, βαμβάκι, ύφασμα, γούνα, μέταλλο, πλαστικό και άλλα! Τα σχέδια του Spitishop; Ατελείωτα: vintage, με αστέρια, αυτοκινητάκια, γεωμετρικά, έθνικ, πουά, ριγέ και πολλά άλλα!

Φτιάχνοντας το δωμάτιο του αγαπημένου σου μικρού ανθρώπου από το Spitishop, δεν θα το μετανιώσεις. Μία αξιαγάπητη συλλογή ειδών οργάνωσης και διακόσμησης γεμάτη έμπνευση σε περιμένει, για να δημιουργήσεις το πιο ονειρεμένο παιδικό δωμάτιο!