Σε πρώτο στάδιο θα καταθέσει την Αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Μετά το πινγκ πονγκ ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ για την περιουσία και το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη οι πληροφορίες δείχνουν πως βάσει του προβλεπόμενου πλαισίου ο κ. Κασσελάκης θα καταθέσει την αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης στο πλαίσιο του νόμου για το πόθεν έσχες όσων είναι μη εκλεγμένοι.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδικασία για το πόθεν έσχες βάσει των προβλεπόμενων ημερομηνιών.

Ακόμα δεν είναι σαφές το ακριβές χρονοδιάγραμμα πάντως αυτό που στέλνεται ως μήνυμα από την Κουμουνδούρου είναι πως δεν υπάρχει τίποτα παράτυπο. Όπως επίσης ότι έχει φορολογηθεί ο κ. Κασσελάκης ως το τελευταίο δολάριο.

Επαναλαμβάνουν ότι επειδή δεν έχει ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων ο πρόεδρος, δεν δεσμεύεται να γίνει πόθεν έσχες.

Σχετικά με το επίμαχο δάνειο που έδωσε ο κ. Κασσελάκης στο κόμμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιστραφεί. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα που προκάλεσε η δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την εταιρεία που διαθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης (και από την οποία δόθηκαν χρήματα στο ταμείο του κόμματος για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης του κόμματος) πυροδότησε κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα στο φως, δεν υπάρχει παραβίαση, ειδικά ως προς το πόθεν έσχες, απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζοντας «ευπρόσδεκτη» την εισαγγελική έρευνα και υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος ακόμα δεν έχει κάνει δήλωση για 2023 και ως εκ τούτου δεν παραβιάζει νομοθεσία.

Σχολιάζουν μάλιστα δηκτικά πως τα όσα συμβαίνουν έρχονται «σε αντίθεση με την οικογένεια Μητσοτάκη που υπήρξαν εκκρεμότητες με το πόθεν έσχες (…)».

«Γιατί άραγε τόσο μεγάλος πανικός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και το Μέγαρο Μαξίμου; Μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει ήδη πολλά ένσημα από την αγορά σε ανταγωνιστικά πεδία, σε αντίθεση με διάφορα ανεπάγγελτα τζάκια που μεγάλωσαν με… αστακομακαρονάδες και πλέον, όταν διοικούν, συγκαλύπτουν εγκλήματα;», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία σε χθεσινή (10/3) ανακοίνωσή του, μετά τις νέες αναφορές της ΝΔ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη.

Χθες, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τις εταιρείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δήλωσή του ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αρνούμενος να αποκαλύψει ποιες ακριβώς είναι».