Τρεις πολιτικοί αρχηγοί δίνουν το παρόν στη Θεσσαλονίκη και την έκθεση Agrotica, εν μέσω κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, και Αλέξης Χαρίτσης, θα πραγματοποιούν συναντήσεις με αγροτικούς -και όχι μόνο- φορείς, εκφράζοντας την στήριξή τους στους αγρότες, ενώ αναμένεται να ασκήσουν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα «μέτρα – κοροϊδία» που εξαγγέλθηκαν με στόχο τον κατευνασμό των αγροτών. Αναμένεται παράλληλα, να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τον πρωτογενή τομέα, σε ένα άτυπο ντιμπέιτ (ενόψει ευρωεκλογών).

Συναντήσεις με φορείς για τον Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης στις 11:00 είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΔΕΘ στο κτίριο διοίκησης της έκθεσης.

Στις 11:30 θα περιοδεύσει στην έκθεση, συνοδεία της διοίκησης της ΔΕΘ και θα επισκεφθεί το περίπτερο 11, που αφορά την ψηφιακή γεωργία. Στις 11:50 θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων, ενώ στις 12:15 θα επισκεφθεί το περίπτερο 2 όπου βρίσκονται η Γεωπονική σχολή ΑΠΘ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το ΓΕΩΤΤΕ και το ΕKETA.

Από την επίσκεψη Κασσελάκη στην Agrotica

Τέλος, στις 13:00 θα συναντηθεί με το ΔΣ της ΕΘΕΑΣ στο περίπτερο 2, ενώ στις 13:30, στο περίπτερο 9, θα συναντηθεί με την Ένωση Κατασκευών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται  να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τον πρωτογενή τομέα, σε ένα άτυπο ντιμπέιτ (ενόψει ευρωεκλογών)

Σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται στις εξαγγελίες Μητσοτάκη, λέγοντας  πως ο πρωθυπουργός «θέλει μόνο να αγοράσει λίγο χρόνο ησυχίας».

Αναλυτικά, αναφέρει: «Υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση σημαίνει να προτείνεις λύσεις για τα προβλήματα. Μελετημένες και κοστολογημένες. Αυτό έκανα την Τρίτη. Πρότεινα οκτώ απόλυτα κοστολογημένα μέτρα που αντιμετωπίζουν συνολικά τα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Μέτρα δίκαια, που ΔΕΝ κοστίζουν περισσότερο από 360 εκατομμύρια και επιτρέπουν στους αγρότες μας να συνεχίσουν να προσφέρουν στην Ελλάδα.

Ο κύριος Μητσοτάκης, αφού έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ειρωνευτεί τα μέτρα που προτείναμε- βλέποντας το αγροτικό κίνημα να μεγαλώνει- ανακοίνωσε μια απλή παράταση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Όχι μόνιμη, όπως προτείναμε, αλλά για έναν χρόνο. Στην πραγματικότητα θέλει μόνο να αγοράσει λίγο χρόνο ησυχίας. Καλώ, λοιπόν, τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει ΚΑΙ τα οκτώ μέτρα που προτείναμε. Τον καλώ να επιστρέψει στους αγρότες αυτά που τους «κλέβει» η πολιτική της αισχροκέρδειας που υιοθετεί».

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί στην Καστοριά για να παρευρεθεί σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της περιοχής, ενώ, υπενθυμίζεται, ότι την Κυριακή ξεκινούν οι εργασίες του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Δυτική Μακεδονία, και συγκεκριμένα στην Κοζάνη.

Επισκέψεις σε αγρότες και νέους για τον Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και χθες  παραχώρησε συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, όπου αναφέρθηκε στα αγροτικά ζητήματα.

Ακολούθως βρέθηκε στη Βέροια όπου συναντήθηκε με αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας, ενώ το βράδυ συνομίλησε με το δημοτικό συμβούλιο νέων Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

«Έπρεπε να κατέβουν οι αγρότες μας με τα τρακτέρ στους δρόμους για να ξυπνήσει ο πρωθυπουργός και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που ο ίδιος δημιούργησε. Τέρμα, λοιπόν, τα λόγια. Πράξεις για να ζήσουν οι αγρότες με αξιοπρέπεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνάντησή του με τους αγρότες.

Σήμερα Σάββατο αναμένεται στις 12:00 να βρεθεί στην Agrotica. Στις 17:00, δε, θα βρεθεί στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας των Νομαρχιακών Οργανώσεων ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Κύκλοι συζητήσεων και γεμάτο πρόγραμμα για τον Χαρίτση

Ο Αλέξης Χαρίτσης, επίσης βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, καθώς μίλησε σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στο ΤΕΕ, μαζί με τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Πέτη Πέρκα.

Σήμερα Σάββατο, από τις 10:00 επισκέπτεται την Agrotica, συνοδευόμενος από την Πέτη Πέρκα και κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς. Ακόμη, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ και θα περιοδεύσει στα περίπτερα.

Στις 13:00 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ, από τις 14:00 έως τις 17:30, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τοπικούς φορείς σε τρεις κύκλους συζητήσεων σε καφέ της πόλης.

Ο πρώτος κύκλος συζήτησης θα έχει να κάνει με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη για όλους» και δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Πέγκα και μέλη της παράταξης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πριν τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα.

Στον δεύτερο κύκλο συζήτησης θα αναλυθεί ο ρόλος της δημόσιας Παιδείας. Ο Αλέξης Χαρίτσης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΔEΠ του ΑΠΘ και με φοιτητές εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ.

Ο τρίτος κύκλος συζήτησης θα πραγματευτεί το περιβάλλον, τους δημόσιους χώρους και τις κινήσεις πολιτών. Εκεί ο Αλέξης Χαρίτσης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την κίνηση πολιτών για το μητροπολιτικό πάρκο της ΔΕΘ και άλλες κινήσεις πολιτών για το περιβάλλον και δημόσιους χώρους της Θεσσαλονίκης.