H νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία απέσπασε Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, διεκδικεί επτά Χρυσές Σφαίρες, ενώ τα προγνωστικά δείχνουν πως θα βρίσκεται και στις υποψηφιότητες των 96ων βραβείων Όσκαρ.

Η ταινία κυκλοφορεί σε ευρεία διανομή από 1η Ιανουαρίου 2024, ωστόσο, επιλεγμένοι κινηματογράφοι της Αθήνας προβάλλουν σε previews το «Poor Things» από 26/12.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σκοτσέζου ‘Αλιστερ Γκρέι (Alistair Gray) που κυκλοφόρησε το 1992

Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει.

Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Σενάριο: Tony McNamara, (στη 2η συνεργασία του με τον Γιώργο Λάνθιμο μετά την ταινία «Η Ευνοούμενη» (The Favourite), βασισμένο στο μυθιστόρημα του Alasdair Gray