«Υπάρχει προπονητής που αναδείχτηκε κορυφαίος του μήνα και έχασε τη δουλειά του το επόμενο Σαββατοκύριακο;».

Δεν ήταν μόνο ο Γκάρι Λίνεκερ που αναρωτήθηκε για τη στατιστική των προπονητών της Πρέμιερ Λιγκ και το μέλλον του Ερικ τεν Χαγκ, αλλά και όλοι όσοι παρακολούθησαν το νέο ναυάγιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτή τη φορά από την Μπόρνμουθ.

Τα «Κεράσια» πέτυχαν την πρώτη νίκη στην ιστορία τους στο Ολντ Τράφορντ με το εντυπωσιακό 3-0. Το σημαντικότερο, υπήρξε καθολική αναγνώριση της ανωτερότητάς τους από τους διάσημους αντιπάλους τους των οποίων η φετινή πορεία μοιάζει με τρενάκι rollercoaster.

Μετά το τρίτο γκολ που πέτυχε ο Σένεσι το 73′ 75.000 φίλοι της Γιουνάιτεντ αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους, ενώ οι οπαδοί της Μπόρνμουθ τραγουδούσαν στον προπονητή των Κόκκινων Διαβόλων «Θα απολυθείς το πρωί».

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Τεν Χαγκ αποσβολωμένο στη γραμμή του πλαγίου άουτ σαν να προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι του συνέβη.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Τεν Χαγκ είχε αναδειχτεί κορυφαίος προπονητής του μήνα, ενώ ο Μαγκουάιρ καλύτερος αμυντικός. Είχε προηγηθεί επίσης η νίκη επί της Τσέλσι με πολύ καλή εμφάνιση.

Μαύρη στατιστική

Η Γιουνάιτεντ έφτασε ήδη τις επτά ήττες στις πρώτες 16 αγωνιστικές, μια επίδοση που είχε επαναληφθεί ξανά τη σεζόν 1986/87. Συνολικά έχει ηττηθεί 11 φορές φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και 18 στο 2023.

Η ήττα από την Μπόρνμουθ ήταν επίσης η 35η σε 199 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ στο Ολντ Τράφορντ από το 2013 που αποχώρησε ο Αλεξ Φέργκιουσον, όταν επί εποχής του Σκωτσέζου η Γιουνάτεντ είχε υποστεί 34 εντός έδρας ήττες σε 26 χρόνια και 405 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Παρά τη στήριξη που έχει δεχτεί ο Τεν Χαγκ στο γήπεδο από τους φίλους της ομάδας του, στα social media η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Πολλοί τον κατηγορούν πως δεν διαθέτει την ικανότητα να οδηγήσει τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή, άλλοι πως έχει προδώσει την ποδοσφαιρική του ιδεολογία αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα συνονθύλευμα, ενώ κάποιοι άλλοι υπενθυμίζουν πόσο αποτυχημένες ήταν οι επιλογές του στο μεταγραφικό παζάρι.

Τα δυσκολότερα έρχονται

Και τα χειρότερα πιθανόν να βρίσκονται μπροστά. Αύριο η Γιουνάιτεντ υποδέχεται την πληγωμένη από την ήττα με 5-1 από την Αϊντραχτ, Μπάγερν και χρειάζεται τη νίκη για να συνεχίσει στα νοκάουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Με ήττα τερματίζει τελευταία και αποχαιρετά την Ευρώπη. Ακολουθεί το ντέρμπι με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ στο Ανφιλντ στο οποίο δεν θα αγωνιστεί ο αρχηγός της Μπρούνο Φερνάντες που συμπλήρωσε κάρτες. Παραδόξως μετά από ήττα από τους Κόκκινους είχε απολυθεί ο Ζοζέ Μουρίνιο που διέθετε σαφώς καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον Ολλανδό.

Ο Τεν Χαγκ δήλωσε πως ντρέπεται για την απόδοση κάποιων παικτών και κατανοεί την απογοήτευση των φιλάθλων. «Είμαι ενοχλημένος και απογοητευμένος. Περίμενα κάτι διαφορετικό. Ηλπιζα πριν από το παιχνίδι να χτίσω από το αποτέλεσμα και την απόδοση του αγώνα με την Τσέλσι».

Ενα από τα αγωνιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη φετινή Γιουνάιτεντ είναι η αγωνιστική της ασυνέπεια. «Πρέπει να παίζουμε καλά σε όλα τα παιχνίδια και όχι να έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά από παιχνίδι σε παιχνίδι», συμπλήρωσε ο Τεν Χαγκ.