Στην αγορά των μικρών το Nissan έχει τη δική του ιστορία. Με πάνω από 40 χρόνια παρουσίας στους δρόμους και πέντε γενιές, το ιαπωνικό super mini μοντέλο έχει δημιουργήσει το δικό του «πάρκο» πελατών, που δύσκολα αποχωρίζονται έναν αξιόπιστο τετράτροχο σύντροφο με ατού τα οικονομικά μοτέρ και την πρακτικότητα. Σήμερα, το μικρό μοντέλο ετοιμάζεται να εισέλθει στην εξηλεκτρισμένη εποχή, που θα προσφέρει υβριδικές εκδοχές αλλά και εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης. Σαφώς, το μενού θα έχει στο κυρίως πιάτο την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή που θα προσφέρει ένα σύγχρονο μοτέρ με την αυτονομία του να ξεπερνά τα 400χλμ!

Θα κατασκευάζεται από κοινού με το Renault 5, στο εργοστάσιο της φίρμας  στο «ElectriCity» στο Ντουέ της Βόρειας Γαλλίας.

Το επερχόμενο Nissan Micra θα βασίζεται στην εξηλεκτρισμένη πλατφόρμα CMF B-EV. Θα φέρει πληθώρα νέων συστημάτων υποβοήθησης με πιο σύγχρονο εσωτερικό που θα έχει πλήρες συστήματα συνδεσιμότητας με τις εφαρμογές να δίνουν πλήρη αναφορά στον οδηγό για τη χρήση κ.α. το εσωτερικό του αυτοκινήτου παραγωγής αναμένεται να προσφέρει περισσότερη άνεση και χώρο, αν και μέσα από τα κόνσεπτ της τελευταίας γενιάς ο μινιμαλισμός επικρατεί παντού! Πάντως, το νέο Micra δεν αναμένεται να το δούμε πριν το 2025!