Τη διαβεβαίωση ότι θα στηρίξει τους αγρότες και θα ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ομιλία του σε πολίτες της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Ο εξαγωγικός χαρακτήρας της πρωτογενούς παραγωγής είναι ένα στοίχημα για την Ελλάδα, είπε ο κ. Κασσελάκης, και δεσμεύτηκε ότι «ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει στο δημόσιο και θα ενισχυθεί» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί δίπλα στους παραγωγούς τεύτλων για να γυρίσει στην Ελλάδα η παραγωγή ζάχαρης».

«Εσείς μπορεί να μην με ξέρετε καλά, αλλά να ξέρετε κάτι», είπε απευθυνόμενος στους πολίτες της Αλεξάνδρειας και συνέχισε: «Εγώ ξέρω εσάς. Ξέρω τι τραβάτε, ξέρω τη δικαιοσύνη που θέλετε στην καθημερινότητά σας, ξέρω την αξιοπρέπεια που αξίζετε στην καθημερινότητά σας και θα έχετε μία κυριολεκτικά άμεση επαφή με την ηγεσία του κόμματος και όλοι μαζί θα δώσουμε λύσεις στον ελληνικό λαό. Είμαστε εδώ για εσάς».

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι οι αγρότες αναλαμβάνουν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο και το κράτος πρέπει να είναι δίπλα τους ώστε να επιβιώσουν από την κλιματική αλλαγή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας, χαιρέτησε πολίτες που κάθονταν σε καφέ, κουβέντιασε μαζί τους και φωτογραφήθηκε με άτομα διαφόρων ηλικιών που έσπευσαν να τον γνωρίσουν.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε καφέ έξω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και τους μίλησε για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Τους υπενθύμισε, μάλιστα, ότι πριν από τις βουλευτικές εκλογές είχε επισκεφθεί τη Βέροια και τη Νάουσα, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, και τότε είχαν γίνει αποδέκτες των διαμαρτυριών των αγροτών απέναντι στην κυβέρνηση για το ζήτημα των αποζημιώσεων.

Στην περιοδεία στην Αλεξάνδρεια τον κ. Κασσελάκη συνόδευαν η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρώην βουλευτής Άγγελος Τόλκας και κομματικά στελέχη.