Η Volkswagen ποντάρει στα μικρά ηλεκτρικά μοντέλα, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο ID2all. Το νέο μοντέλο δίνει μια ισχυρή γεύση από τη σχεδιαστική γλώσσα της VW που θα υιοθετήσει τα επόμενα χρόνια ενώ το νέο μοντέλο – που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό – θα κοστίζει κάτω τις 25.000 ευρώ. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι θα είναι στην γενιά των προσιτών ηλεκτρικών θα έχει κίνηση στους εμπρός τροχούς με καινοτόμες τεχνολογίες. Επίσης, η εταιρεία αναφέρει ότι η αυτονομία του θα αγγίζει τα 450 χλμ! Η έκδοση παραγωγής θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB Entry και είναι ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει η Volkswagen μέχρι το 2026.Σύμφωνα με τον Τόμας Σάφλερ διευθύνων σύμβουλο της VW η ηλεκτρική πορεία της φίρμας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς:  «Μετασχηματίζουμε την εταιρεία γρήγορα και ριζικά, με σαφή στόχο να καταστήσουμε τη Volkswagen ένα πραγματικό Love Brand. Το ID. 2all δείχνει που θέλουμε να οδηγήσουμε τη μάρκα»

Με ισχύ 266 ίππους

Στο νέο ID. 2all θα δίνει παρόν η τεχνολογία αιχμής με ενισχυμένη μπαταρία και ταχεία φόρτισης. Θα διαθέτει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα κίνησης με ισχύ 166 kW/226 ίππους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο εσωτερικό του, όπου θα δεσπόζει η άνεση και η πρακτικότητα χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα. Θα φέρει ένα εύκολο στη χρήση σύστημα πολυμέσων, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι αρκετά μεγάλος από 490-1.330 λίτρα, τιμή που συναντάμε σε μεγαλύτερα μοντέλα. Και το νέο ID. 2all είναι μόνο η αρχή μιας και η VW υπολογίζει ότι θα έχει δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026!  Μόνο εφέτος θα παρουσιαστούν το νέο ID.3, το ID. Buzz με μακρύ μεταξόνιο και το ID.7. Επίσης, η φίρμα θα λανσάρει το 2026 ένα νέο ηλεκτρικό SUV ενώ ήδη η Volkswagen εργάζεται επίσης πάνω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.

Τα πιο προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα θα δώσουν την ευκαιρία στις εταιρείες να διευρύνουν το πελατόλογιο τους με την εταιρεία να στοχεύει να επιτύχει μερίδιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα αγγίζει το 80% στην Ευρώπη.