Με την ηλεκτροκίνηση «αγκαζέ» πηγαίνουν σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ενστερνίζονται τα ηλεκτρικά μοντέλα, ως ο μονόδρομος που θα συμβάλλει στην μείωση των ρύπων, με την Ευρώπη και τους εγχώριους κατασκευαστές να είναι πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο και η Renault εξηλεκτρίζει τη γκάμα της, με υβριδικές εκδόσεις, είτε ήπια υβριδικά είτε με φουλ εκδόσεις που μπορούν να συνδυάζουν και την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή. Σήμερα, μετά από μπαράζ νέων τεχνολογιών που είναι προσανατολισμένες στην ηλεκτρική καταιγίδα, η Renault θέτει έναν ακόμη στόχο. Να λανσάρει στην αγορά πρακτικά μοντέλα που θα έχουν ηλεκτρική κίνηση. Για αυτό το λόγο και έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το νέο πρωτότυπο Scenic Vision , ένα μοντέλο προσηλωμένο στο όραμα της Renault και το οποίο θα ενταχθεί στη δημοφιλή κατηγορία C – την μικρομεσαία.

Το Scenic Vision αποτελεί τον πρεσβευτή της φίρμας στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης εφαρμόζοντας πιο προχωρημένες τεχνολογίες που οδηγούν στην απελευθέρωση των μετακινήσεων από το διοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα το ηλεκτρικό All-new Renault Scénic E-Tech θα συνεχίσει πάνω στο δρόμο που χάραξε το Scenic Vision, ως το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που ενσωματώνει τη νέα στρατηγική της εταιρείας για βιώσιμη κινητικότητα, αναφορικά με το περιβάλλον, την ασφάλεια και την συμπερίληψη.

Ηδη οι πρώτες φωτογραφίες αποκαλύπτουν τη νέα σιλουέτα του μοντέλου, με δυναμικές, σπορ γραμμές. Μάλιστα η Renault έχει έτοιμο έναν στόλο μοντέλων προπαραγωγής τα οποία θα τεθούν σε δοκιμασίες σε δημόσιους δρόμους, από τους μηχανικούς της Renault, αυτό το καλοκαίρι. Θα προσφέρουν πιθανόν αυτονομίες άνω των 500χλμ, με στόχο να εισέλθουν ανταγωνιστικά στην κατηγορία των ηλεκτρικών που θα έχουν κινούνται με άνεση τόσο στην πόλη όσο και στα ταξίδια. Κατασκευασμένα στο εργοστάσιο ElectriCity, που βρίσκεται στην Γαλλία τα αυτοκίνητα προ-παραγωγής θα είναι καλυμμένα με ένα, ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση, μοτίβο της Renault, το οποίο θυμίζει το εμβληματικό λογότυπο της μάρκας, ενώ αποτίνει φόρο τιμής στο αντίστοιχο μοτίβο που χρησιμοποιήθηκε και στο νέο Megane E-Tech.

Το νέο Renault Scénic E-Tech electric θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα κατά της διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου του Μονάχου, στις αρχές Σεπτεμβρίου.