Από τον Πειραιά εκπτώσεις σε οικογενειακά πακέτα και από τη Ραφήνα δυο μέρες την εβδομάδα με φθηνότερα εισιτήρια για όλους. Αυτή είναι μέχρι στιγμής η εικόνα που διαμορφώνεται για τους επιβάτες που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν στα νησιά του Αιγαίου με πλοίο τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τέλος Αυγούστου.

Ακτοπλοΐα: Πώς φτάσαμε στην έκπτωση του 20% στα οικογενειακά πακέτα

Η μία μετά την άλλη οι ακτοπλοϊκές εταιρείες εξετάζουν και αποφασίζουν εκπτώσεις και προσφορές ανάλογα με τις γραμμές που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της κυβερνητικής παραίνεσης που εκφράστηκε τις προηγούμενες ημέρες με στόχο την ελάφρυνση των επιβατών από το κύμα ακρίβειας.

Οι εκπτώσεις

Οι εκπτώσεις αφορούν τα οικογενειακά πακέτα, στις γραμμές από Πειραιά ενώ σε άλλες γραμμές όπως πχ. από τη Ραφήνα εξετάζεται και το μοντέλο μιας εκπτωτικής ημέρας από κάθε εταιρεία.

Μέχρι και σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ενημέρωση της κυβέρνησης για τα «εκπτωτικά» μέτρα που θα λάβουν.

Πληροφορίες του ΟΤ αναφέρουν ότι η Attica Group θα προχωρήσει σε έκπτωση 20% στα οικογενειακά πακέτα (τρία, τέσσερα και πέντε άτομα και αυτοκίνητο) ενώ θα αυξήσει και την έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού έτσι ώστε ο δικαιούχος να καταβάλει μόλις το 15% της αξίας του εισιτηρίου.

Σε ανάλογη πολιτική προσανατολίζονται και οι Μινωικές Γραμμές οι οποίες παρατείνουν και την «καλοκαιρινή» τους προσφορά στη Γραμμή των Κυκλάδων, προσφέροντας επιπλέον έκπτωση -20% για ταξίδια με τo ταχύπλοο Santorini Palace, από Ηράκλειο και Πειραιά. Στο λιμάνι της Ραφήνας δυο εταιρείες η Fast Ferries και η Golden Star προσανατολίζονται να εφαρμόσουν σε μία ημέρα της εβδομάδας (διαφορετική η κάθε εταιρεία) έκπτωση 20% σε όλα τα εισιτήρια.

Ο Σκέρτσος

Στο μεταξύ μιλώντας χθες στο MEGA ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ανέφερε πως η κυβέρνηση αναμένει να δοθούν από τους ακτοπλόους ελκυστικά πακέτα τιμών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στις δημοφιλείς γραμμές.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σημαντικό ζήτημα στο ύψος των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Υπάρχει μία αύξηση που φαίνεται να είναι κοντά στο 20%. Είναι 3 με 4 παράγοντες που διαμορφώνουν τα κόστη των ακτοπλοϊκών γραμμών, όπως τα κόστη των καυσίμων, οι αυξήσεις στα εργασιακά, τα κόστη στα ασφάλιστρα των εταιρειών αυτών», δήλωσε.

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να δοθούν πιο ελκυστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού και τις διασυνδέσεις που γίνονται από τα λιμάνια της χώρας στα νησιά αυτά. Υπάρχει πρόβλημα, αναγνωρίστηκε και αναμένουμε την αντίδραση της συγκεκριμένης αγοράς για να δούμε πως μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως προτεραιότητα στην παροχή αυτών των πακέτων θα έχουν οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, κοινωνικού τουρισμού και οικογένειες, ενώ τόνισε πως οι ακτοπλόοι θα πρέπει να δείξουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική οικογένεια. Μήνυμα προς τους ακτοπλόους να παρουσιάσουν γενναία πακέτα με μειώσεις στα εισιτήρια των πλοίων που να απευθύνονται στην ελληνική οικογένεια, απηύθυνε χθες από τον Σκάι και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας χθες στην ΕΡΤ («Συνδέσεις») τόνισε ότι η κυβέρνηση ανακάλυψε ξαφνικά στο μέσον του θέρους ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ακριβά.

Πηγή ΟΤ