Tα προϊόντα για δέρμα με τάση ακμής λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τα ενεργά συστατικά τους. Μερικά λειτουργούν σκοτώνοντας τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Άλλα αφαιρούν την περίσσεια λιπαρότητας από το δέρμα ή επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα.

Ας γνωρίσουμε κάποια συστατικά που εμπεριέχονται σε προϊόντα ακμής και πως δρουν:

  • Υπεροξείδιο του βενζολίου, σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή, βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας από το δέρμα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που φράσσουν τους πόρους.
  • Αδαπαλένιο, αποφράσσει τους πόρους και αποτρέπει τα νέα ξεσπάσματα.
  • Σαλικυλικό οξύ, ξεμπλοκάρει τους πόρους και αποτρέπει νέες εκρήξεις.
  • Ceramides (1, 3, 6-II), βοηθούν στην αποκατάσταση και προστασία του φυσικού φραγμού της επιδερμίδας.
  • Νιασιναμίδη, ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό και καταπραΰνει την επιδερμίδα
  • Άλφα υδροξυοξέα (γλυκολικό & γαλακτικό), αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα, ηρεμούν το φλεγμονώδες δέρμα και διεγείρουν την ανάπτυξη νέου, πιο λείου δέρματος.

Τα προϊόντα ακμής που είναι καλύτερα για τη δική σας επιδερμίδα, εξαρτώνται από τον τύπο του δέρματός σας, τον τύπο ακμής και τις προτιμήσεις σας στη φροντίδα του δέρματός σας.

Ας δούμε όμως ορισμένες γενικές οδηγίες για την επιλογή και τη χρήση καλλυντικών προϊόντων ακμής:

1.Ξεκινήστε με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και αδαπαλένιο

Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο προϊόν ακμής να αγοράσετε, ξεκινήστε μ’ ένα που περιέχει υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, αδαπαλένιο ή και τα δύο. Δώστε του λίγες μέρες πριν περιμένετε να δείτε αποτελέσματα.

2.Στην αρχή, εφαρμόστε προϊόντα ακμής χαμηλότερης ισχύος

Έτσι θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα για φλεγμονώδες, ξηρό δέρμα και άλλα προβλήματα. Εάν χρειάζεται, αυξήστε αργά την ισχύ του προϊόντος που χρησιμοποιείτε και τη συχνότητα χρήσης του. Κάντε το για αρκετές εβδομάδες, ώστε να βοηθήσετε το δέρμα σας να προσαρμοστεί στη θεραπεία.

3.Χρησιμοποιήστε περισσότερα από ένα προϊόντα

Για τη θεραπεία της επίμονης ακμής, μπορεί να είναι αποτελεσματικό να χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα προϊόντα, το καθένα με διαφορετικό δραστικό συστατικό. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα προϊόν το πρωί και ένα διαφορετικό το βράδυ για ν’ αποτρέψετε τον ερεθισμό του δέρματος.

4.Επιλέξτε την υφή που σας ταιριάζει

Το προϊόν που χρειάζεστε μπορεί να είναι σαπούνι, κρέμα, τζελ ή αλοιφή. Οι κρέμες είναι λιγότερο ερεθιστικές από τα τζελ ή τις αλοιφές. Αλλά τα τζελ και οι αλοιφές απορροφώνται καλύτερα από το δέρμα. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε διαφορετικές υφές προϊόντων για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Τα προιόντα CeraVe για το δέρμα με τάση ακμής αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με δερματολόγους και είναι μία ολοκληρωμένη φροντίδα για τις ατέλειες προσώπου! Εμπλουτισμένα με ενεργά και καταπραϋντικά συστατικά, και χάρη στη σύνθεσή τους με 3 απαραίτητα ceramides, τα προϊόντα της σειράς για το δέρμα με τάση ακμής, δεν προκαλούν ξηρότητα ή ερεθισμούς και δεν διαταράσσουν τον φυσικό φραγμό της επιδερμίδας.

Ο συνδυασμός CeraVe Blemish Control Cleanser & CeraVe Blemish Control Gel απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των ατελειών και στην πρόληψη του σχηματισμού νέων. Το CeraVe Resurfacing Retinol Serum μειώνει τα σημάδια ακμής και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας.

5.Κάντε υπομονή

Η αντιμετώπιση της ακμής με καλλυντικά προϊόντα απαιτεί χρόνο και υπομονή. Μπορεί να χρειαστούν 2 έως 3 μήνες καθημερινής χρήσης για να δείτε αποτελέσματα. Επιπλέον, η ακμή μπορεί να επιδεινωθεί πριν βελτιωθεί.