Δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της καταγγελίας, παρά μόνο για την ύπαρξη μιας καταγγελίας σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό, ανέφερε την Πέμπτη η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη Ματίνα Μαλλά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας άρσης της ασυλίας του ύστερα από απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Η δικηγόρος του εξέφρασε την ικανοποίηση του ευρωβουλευτή επισημαίνοντας ότι  ελπίζουμε σύντομα να κληθεί από τις αρχές προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας και να παρέχει εξηγήσεις.

Ολόκληρη η δήλωση της δικηγόρου του Αλέξη Γεωργούλη

«Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του κύριου Γεωργούλη, κατόπιν της επικύρωσης της απόφασης της επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στην Ολομέλεια.

Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί  ιδιαίτερα καθώς οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς μας για επιτάχυνση της διαδικασίας τελεσφόρησαν, και συνεπώς, μπορούμε να ελπίζουμε στην σύντομη κλήση του κύριου Γεωργούλη από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας και να παρέχει εξηγήσεις.

Υπενθυμίζω ότι μέχρι σήμερα τελεί σε πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο της δικογραφίας και γνωρίζει μόνο για την ύπαρξη μιας καταγγελίας χωρίς ουδέποτε να έχει ενημερωθεί επισήμως από τις αρχές.

Σημειωτέον είναι ότι λόγω της σύμφωνης γνώμης του ίδιου του κυρίου Γεωργούλη, ο οποίος  εξέφρασε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο, μια κατά κανόνα χρονοβόρα διαδικασία όπως είναι αυτή της άρσης της ασυλίας, συντμήθηκε αισθητά, γεγονός που αποτελεί ευτυχή εξέλιξη».