Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έχουν περάσει και τώρα αναρωτιόμαστε: Πότε πρέπει να βγάλουμε τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και να μαζέψουμε το δέντρο; Πότε ξεκινάμε να ξεστολίζουμε και έως πότε θα πρέπει να έχουμε τελειώσει; Αν δεν είστε έτοιμοι να τον αποχωριστείτε όμως, μην ανησυχείτε, μιας και σύμφωνα με τα έθιμα μπορείτε να διατηρήσετε τον στολισμό σας μέχρι την 5η ή και την 6η Ιανουαρίου.

Πότε συνηθίζουμε να ξεστολίζουμε

Όσον αφορά την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση συνήθως αναφερόμαστε κυρίως στο δέντρο, το οποίο παραδοσιακά θα πρέπει να μένει στολισμένο μέχρι και την «Δωδέκατη Νύχτα», κατά την οποία γιορτάζουμε την έλευση των Τριών Μάγων, που ακολούθησαν το αστέρι της Βηθλεέμ για να φέρουν τα δώρα τους στο μωρό Ιησού.

Το πότε θα αποφασίσετε να ξεστολίσετε το δέντρο σας εξαρτάται από το πότε θα αρχίσετε να μετράτε τις «12 ημέρες των Χριστουγέννων», εάν και εφόσον ακολουθείτε το παραδοσιακό έθιμο. Κάθε μία από τις 12 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα έχει μια ιδιαίτερη σημασία, γιορτάζοντας διαφορετικούς αγίους κάθε ημέρα.

Η ημέρα των Θεοφανείων, σηματοδοτεί την ημέρα που οι τρεις σοφοί επισκέφτηκαν το μωρό Ιησού και του προσέφεραν τα δώρα τους και την ημέρα που εθυμοτυπικά ξεστολίζουμε τους χώρους μας, μιας και λέγεται ότι αν ο στολισμός παραμείνει μπορεί να φέρει κακοτυχία.

Φυσικά, πέρα από όλα αυτά είναι σημαντικό να αλλάξετε την διακόσμηση στους χώρους σας και να απομακρύνετε τα στολίδια όταν είναι η πιο βολική στιγμή για εσάς και την οικογένειά σας, είτε πρόκειται για την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων, είτε για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είτε ακόμα και μετά την ημέρα των Θεοφανείων.

Τι θα χρειαστείτε για την after Xmas διακόσμηση

Όλοι αγαπάμε την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και για αυτό μας είναι δύσκολο να την αποχωριστούμε. Μπορείτε όμως, να κρατήσετε μερικά διακοσμητικά στοιχεία και για να δημιουργήσετε το πιο άνετο και cozy χειμερινό deco, που θα συνεχίσει να σας φτιάχνει την διάθεση.

Συνεχίστε να γιορτάζετε τον χειμώνα, διατηρώντας τα κουκουνάρια και τα πράσινα λουλούδια που χρησιμοποιήσατε για τον στολισμό της τραπεζαρίας, μιας και αυτά τα στοιχεία μπορούν να κοσμούν τους εσωτερικούς σας χώρους από τα τέλη του φθινοπώρου μέχρι και τις αρχές της άνοιξης.

Διατηρήστε την λάμψη των γιορτών, κρατώντας μερικές σειρές λευκά φωτάκια, που μπορείτε να τα τυλίξετε γύρω από πράσινες γιρλάντες, πίσω από τον καναπέ ή κατά μήκος στο τζάκι. Κρατήστε την θαλπωρή όλο τον χειμώνα, επιλέγοντας μικρά και μεγαλύτερα κεριά που θα δημιουργούν ένα υπέροχο κλίμα χαλάρωσης και ζεστασιάς.

Αφήστε τους χώρους σας να γεμίσουν από το χαρακτηριστικό άρωμα των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλο από την κανέλα, επιλέγοντας αρωματικά χώρου με διαφορετικούς συνδυασμούς αρωμάτων που αφυπνίζουν τις αισθήσεις.

Για να μετατρέψετε οποιοδήποτε χώρο σε ένα cozy καταφύγιο, μην ξεχάσετε να προσθέσετε μαξιλάρια, κουβέρτες και χαλιά με απαλές και διαφορετικές υφές. Οι διαφορετικές στρώσεις και οι ταιριαστές αποχρώσεις θα απογειώσουν τους χώρους σας και θα χαρίσουν έναν αέρα υψηλής αισθητικής.

Θα βρείτε όλα αυτά και άλλα πολλά, στην απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR για την διακόσμηση των χώρων σας ενώ θα τα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα, χάρη στην έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας.

Μάλιστα, θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση, χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία της πλατφόρμας SHOPFLIX ME TH MIA.

Και μην ξεχνάτε ότι οι αγορές σας γίνονται πιο εύκολες από ποτέ, αφού με το SHOPFLIX.GR μπορείτε να αποκτήσετε ό,τι θέλετε (όσο και αν κοστίζει) με έως 60 άτοκες δόσεις.