Συγκλονιστικό φινάλε στον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ, με την Ουρουγουάη να μένει εκτός συνέχειας για ένα γκολ. Η «σελέστε» επικράτησε με 2-0 της Γκάνας χάρη σε δύο γκολ του Ντε Αρασκαέτα από το πρώτο ημίχρονο, αλλά αποκλείστηκε αφού με τη νίκη της Νότιας Κορέας επί της Πορτογαλίας οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση και οι Ασιάτες είχαν καλύτερη επίθεση.

Πέρα από την… τύχη της η Ουρουγουάη θα πρέπει να τα βάζει και με τον εαυτό της καθώς μετά το 2-0 επαναπαύθηκε και έψαξε το τρίτο γκολ μόνο όταν έγινε το 2-1 στο άλλο ματς. Με το τέλος του αγώνα πάντως, οι παίκτες των λατινοαμερικάνων έπεσαν πάνω στον διαιτητή από τον οποίο είχαν φριχτά παράπονα για δύο περιπτώσεις πέναλτι.

Στην πρώτη αξιόλογη φάση του ματς η Γκάνα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κουντούς από τον Ροσέτ. Αν και αρχικά υποδείχθηκε οφσάιντ, μέσω του VAR άλλαξε η απόφαση και δόθηκε παράβαση. Ο Αγιού ανέλαβε να εκτελέσει, αλλά ο Ροσέτ τον νίκησε και κράτησε το 0-0, με τους Γκανέζους να βλέπουν την «κατάρα» του 2010 να τους ξαναχτυπά.

Η Ουρουγουάη αναθάρρησε αφού σώθηκε από το πέναλτι και σκόραρε δύο φορές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Πρώτα στο 26′ όταν από σουτ του Σουάρες και απόκρουση του Ζιγκί ο Ντε Αρασκαέτα έκανε το 1-0 από κοντά και έξι λεπτά αργότερα όταν από ασίστ του Σουάρες ο Ντε Αρασκαέτα και πάλι έγραψε το 2-0 για την ομάδα του.

Η Ουρουγουάη έριξε τον ρυθμό της στη συνέχεια και φάνηκε να βολεύεται από το αποτέλεσμα, την ίδια ώρα που Νότια Κορέα και Πορτογαλία ήταν στο 1-1. Στο 57′ ο Νούνιες ζήτησε πέναλτι, αλλά παρά το ότι ο διαιτητής κλήθηκε να δει τη φάση στο VAR, δεν είδε παράβαση. Ενα σουτ του Βαλβέρδε στο 70′ το έδιωξε δύσκολα ο Ζιγκί και στα επόμενα λεπτά οι Ουρουγουανοί πληροφορήθηκαν πως η Νότια Κορέα πέτυχε δεύτερο γκολ. Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, η Ουρουγουάη βγήκε όλη μπροστά για το τρίτο γκολ, με την Γκάνα να παίζει σαν να είναι… τελικός για εκείνη ενώ ήταν πια αποκλεισμένη.

Λίγο έλειψε μάλιστα να μειώσει σε 1-2 με τον Κουντούς στο 81′, αλλά ο Ροσέτ έσωσε, ενώ για την Ουρουγουάη η καλύτερη στιγμή ήταν ένα μακρινό σουτ του Μάξι Γκόμες που έδιωξε σε κόρνερ ο Ζιγκί.

Γκάνα (Ότο Άντο): Ζιγκί, Σεϊντού, Μπαμπά, Αμαρτέι, Σαλισού, Σαλίς Αμπντούλ Σαμέντ (72’ Σεμένιο), Παρτέι, Κουντούς (90+7′ Ισαχακού), Τζ.Αγιού (46’ Μπουκαρί), Α.Αγιού (46’ Σουλεμανά), Ουίλιαμς (72’ Κιερέ)

Ουρουγουάη (Ντιέγκο Αλόνσο): Ροσέτ, Βαρέλα, Κόατες, Χιμένες, Ολιβέρα, Μπεντανκούρ (34’ Βεσίνο), Βαλβέρδε, Ντε Αρασκαέτα (80’ Κανόμπιο), Πελίστρι (66’ Ντε λα Κρους), Νούνιες (80’ Γκόμες), Σουάρες (66’ Καβάνι)