Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες (πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής και σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής) του κόμματός του ενόψει της έναρξης των κοινοβουλευτικών εργασιών, τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα καθυστερήσουν

«Εφόσον όλα τα προηγούμενα 24ωρα, επίμονα, η Κυβέρνηση μας έλεγε ότι η νυν διοίκηση της ΕΥΠ είναι έτοιμη και έχει το φάκελο και ότι δήθεν δεν βρίσκει στο κινητό τον Νίκο Ανδρουλάκη να εμφανιστεί για να ενημερωθεί, θεωρούμε και η ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση και η ΕΥΠ δεν θα καθυστερήσουν καθόλου και θα έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή για να προχωρήσει η θεσμική ενημέρωση των βουλευτών και των πολιτών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι» τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μάντζος αναφέρθηκε στους στόχους που έχει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επί του θέματος: «Αφενός να υπάρξει αναζήτηση ευθυνών ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για αυτή τη συνταγματική επιλογή της παρακολούθησης και της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Και αφετέρου να ανοίξει η συζήτηση -και να συμμετέχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε αυτό- για τη θεσμική θωράκιση της χώρας, ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα αντιδημοκρατικά φαινόμενα στο μέλλον».

Δεν θάφτηκε παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης

Καταλήγοντας ο κ. Μάντζος αναφέρθηκε στη διάσταση που έχει πάρει το ζήτημα εντός και εκτός της χώρας αλλά και στην προσπάθεια της ΝΔ να το υποβαθμίσει όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρώτον το ζήτημα δεν «θάφτηκε», δεν υποβαθμίστηκε, παρά την ιδιαίτερα επίμονη προσπάθεια που έγινε, κυρίως από την πλευρά της ΝΔ, τα πρώτα εικοσιτετράωρα, για να πειστούμε ότι αυτά «συμβαίνουν και εις Παρισίους», ότι συμβαίνουν σε όλους και ότι δεν πρέπει κανείς να αισθάνεται ασφαλής να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο ειδικά για πολιτικά ζητήματα.

Διαβάστε επίσης – ΕΥΠ: Τα μυστικά της και το «δίκτυο των παρακολουθήσεων»

»Το ζήτημα αναδείχτηκε στις πραγματικές του διαστάσεις, όχι μόνο στη χώρα αλλά και διεθνώς. Όλα τα δημοσιογραφικά μέσα του πλανήτη ασχολούνται αυτήν την στιγμή για τις σκιές πάνω από την Αθήνα, πάνω από την Ελλάδα, όσον αφορά στις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, αλλά και δημοσιογράφων και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό».