Την άποψη ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών λόγω των υποκλοπών υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει θέμα δημοκρατίας.

Προφανώς όχι

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Status 107,7) ερωτηθείς αν το θέμα των υποκλοπών μπορεί να είναι ο λόγος προσφυγής σε εκλογές δήλωσε: «Προφανώς όχι. Η χώρα πηγαίνει σε εκλογές για άλλους λόγους. Είναι όμως σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης Νovartis: Ομόφωνη απαλλαγή Λοβέρδου από την κατηγορία της δωροληψίας

Ο κ. Λοβέρδος σε ότι αφορά την έρευνα της υπόθεσης παρέπεμψε για τις εξελίξεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ή την Εξεταστική Επιτροπή τονίζοντας παράλληλα πως «εάν υπάρχει λόγος η Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να γίνει και κεκλεισμένων των θυρών».

Διαβάστε επίσης Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί»

Πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος στήριξε τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την άρνηση του τελευταίου για άτυπη ενημέρωση από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι και ο ίδιος δεν πρόκειται να πήγαινε να ενημερωθεί καθώς η «απάντηση σε τέτοιες καταστάσεις είναι μόνο θεσμική».

Εκλογές χωρίς να είναι υποψήφιος

Σε άλλο μήκος κύματος ο Παύλος Γερουλάνος τάχθηκε υπέρ των εκλογών με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών καθώς σε συνέντευξή του (libre) ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να πάει σε εκλογές χωρίς να είναι υποψήφιος».

Υπενθυμίζεται ότι στη χτεσινή του δήλωση ο Νίκος Ανδρουλάκης ουσιαστικά έδειξε προς εκλογές καθώς απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη τόνισε όπως «όχι μόνο αποτύχατε παταγωδώς εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα, αλλά σήμερα αυτή η περήφανη Παράταξη μαζί με την πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, σας δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία».