Οι ανελκυστήρες σκάλας είναι μια εξαιρετική λύση, προκειμένου να εξασφαλίσετε την κινητικότητα και την ανεξαρτησία σας σε ένα σπίτι ασφαλώς προσβάσιμο. Στην ελληνική αγορά διατίθεται μεγάλη πληθώρα μοντέλων, μέσα από τα οποία θα πρέπει κάποιος να επιλέξει τον ¨καλύτερο ανελκυστήρα σκάλας¨ για το σπίτι του.

Αυτός ο καθολικά και απόλυτα ¨καλύτερος ανελκυστήρας σκάλας¨, δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα και ούτε θα μπορούσε. Ο κάθε κατασκευαστής ανελκυστήρων σκάλας, δίνει στο προϊόν του κάποια συγκεκριμένα και κρίσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί για τη σκάλα τη δική σας να επαρκούν και το αποτέλεσμα της εφαρμογής του ανελκυστήρα σκάλας να είναι υπέροχο, λειτουργικά και αισθητικά, αλλά για την αντίστοιχη σκάλα του γείτονά σας και που ¨δείχνει¨ παρόμοια με τη δική σας, ο ίδιος ανελκυστήρας σκάλας μπορεί να δώσει ένα αποτέλεσμα κάτω του μετρίου.

Οι εταιρείες της Prospelasi Group διαθέτουν τη μεγαλύτερη γκάμα ανελκυστήρων σκάλας της ελληνικής αγοράς, αντιπροσωπεύοντας τους μεγαλύτερους ευρωπαίους κατασκευαστές ειδικών ανελκυστήρων.

Τα βασικά κριτήρια της επιλογής

Το πρώτο που θα πρέπει κάποιος υποψήφιος αγοραστής να σκεφτεί και ιεραρχήσει ανάλογα με τον βαθμό σημαντικότητας, είναι τα κριτήρια της επιλογής του. Ενώ τα βασικά κριτήρια είναι γενικά αποδεκτά από τους περισσοτέρους αγοραστές η ιεράρχησή τους διαφοροποιείται εντελώς υποκειμενικά.

Για παράδειγμα εμείς επιλέγουμε αυτά τα πέντε βασικά κριτήρια με την παρακάτω υποκειμενική σειρά σημαντικότητας:

  • Ασφάλεια και αξιοπιστία του προϊόντος
  • Τιμή αγοράς
  • Εμπειρία χρήσης
  • Ποσοστό επιβάρυνσης του χώρου
  • Υποστήριξη

Το μοντέλο του ανελκυστήρα σκάλας που θα καλύψει το σύνολο ή τα περισσότερα από τα κριτήρια μας, είναι εν τέλει ο ¨καλύτερος ανελκυστήρας σκάλας¨ για εμάς.

Οι μηχανικοί των εταιριών Prospelasi, έρχονται χωρίς καμία επιβάρυνση στο χώρο σας, μελετούν τη σκάλα και τις ανάγκες σας και σας βοηθούν στη διαμόρφωση των κριτήριων που είναι σημαντικά για εσάς.

Ασφάλεια και αξιοπιστία προϊόντος

Τα μοντέλα των ανελκυστήρων σκάλας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι ευρωπαϊκής κατασκευής και συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Όλα καλύπτουν τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής οδηγίας EN-81/40 και φέρουν την αντίστοιχη σήμανση CE. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε μοντέλο ανελκυστήρα σκάλας και να διαλέξετε, η ασφάλεια που θα σας παρέχει είναι δεδομένη. Άρα δεν υπάρχουν στην αγορά περισσότερο ή λιγότερο ασφαλείς ανελκυστήρες σκάλας.

Το κάθε ευρωπαϊκό εργοστάσιο κατασκευής διαθέτει μέσω ελληνικών εταιρειών (συνεργατών), τα προϊόντα του στην ελληνική αγορά και τα συνοδεύει με την επίσημη εγγύηση καλής λειτουργίας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ευρωπαϊκής ένωσης η εγγύηση αυτή του κατασκευαστή, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 24 μηνών. Υπάρχουν όμως και κατασκευαστές που παρέχουν επίσημη εγγύηση καλής λειτουργίας μέχρι και… ¨εφ΄ όρου ζωής¨. Μια τέτοια επίσημη εγγύηση αποτελεί αναμφισβήτητα ποιοτικό χαρακτηριστικό του προϊόντος και ένα ισχυρό επιχείρημα για να το επιλέξετε.

Συμπληρωματικές εγγυήσεις προσφέρουν και οι εισαγωγικές εταιρείες, οπότε ένας ανελκυστήρας σκάλας που ο κατασκευαστής του τον παρέχει αρχικά με δυο έτη εγγύηση, μπορεί να φθάσει σε εσάς με επτά ή ίσως και με δέκα έτη εγγύησης.

Στις εταιρείες του ομίλου Prospelasi, θα βρείτε ανελκυστήρες σκάλας με επίσημη εγγύηση από δυο έτη μέχρι και για μια ζωή!!! Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για τα προγράμματα συμπληρωματικής εγγύησης. Επίσης η Prospelasi διαθέτει πιστοποιήσεις Iso 9001:2015, Iso 14001:2015, Iso 45001:2018 στο πεδίο των ανελκυστήρων σκάλας

Τιμή αγοράς

Πόσο κοστίζει ένας ανελκυστήρας σκάλας;

Η τιμή ενός ανελκυστήρα σκάλας εξαρτάτε σε μεγάλο βαθμό, από τις παραμέτρους της σκάλας που θέλουμε να καταστήσουμε προσβάσιμη και από επίπεδο εξοπλισμού που θα πρέπει να φέρει, ώστε να εξυπηρετήσει ιδανικά τον χρήστη του.

Σίγουρα όμως στην αγορά κυκλοφορούν οικονομικότερα και ακριβότερα μοντέλα. Τα οικονομικά μοντέλα βασίζονται στο παλιότερης τεχνολογίας σύστημα οδήγησης διπλής ράγας. Αυτό το σύστημα οδήγησης έχει συνήθως περιορισμένες δυνατότητες ευελιξίας και σε πιο απαιτητικές περιπτώσεις ίσως το αποτέλεσμα να μην είναι το ιδανικό. Τα ακριβότερα θεωρούμε ότι η επιλογή τους είναι μονόδρομος σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις. Είναι σύγχρονα μοντέλα, που χρησιμοποιούν το τελευταίας γενιάς σύστημα οδήγησης, μονής ράγας.  Είναι εντελώς αθόρυβα καλύπτουν με άνεση και ακρίβεια και την πιο έντονη εναλλαγή κλίσης, μπορούν να τοποθετηθούν και σε εξαιρετικά στενές σκάλες και για αυτά τα μοντέλα δεν αποτελούν εμπόδιο οι πόρτες ή οι στενοί διάδρομοι που μπορεί να υπάρχουν στα πλατύσκαλα.

Οι μηχανολόγοι μηχανικοί της Prospelasi Group, βρίσκονται καθημερινά στη διάθεσή σας προκειμένου να σας δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία σας χρειάζεται, καθώς και υπολογίσουν το κόστος της δικού σας ανελκυστήρα σκάλας.

Εμπειρία χρήσης

Η εμπειρία χρήσης είναι μια συνθέτη παράμετρος, που διαμορφώνεται φυσικά από τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του μηχανισμού κάθε μοντέλου, όπως το επίπεδο θορύβου, η άνεση του καθίσματος, η ρύθμιση του ύψους καθίσματος από το υποπόδιο, το ομαλό ξεκίνημα- σταμάτημα, αλλά περισσότερο από τις ιδιαίτερες επιδόσεις και δυνατότητες του συστήματος οδήγησης. Αυτές θα σας εξασφαλίσουν ότι κατά τη χρήση του ανελκυστήρα σκάλας, τα πόδια σας θα βρίσκονται σε μικρό ύψος από τα σκαλοπάτια το υποπόδιο θα είναι πολύ χαμηλά κατά τη στάση, ώστε η επιβίβαση – αποβίβαση να είναι η ευκολότερη δυνατή, ή ακόμα και το να μη χρειάζεται να ανεβαίνετε ούτε ένα σκαλί, προκείμενου να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα σκάλας.

Στις εκθέσεις των εταιρειών Prospelasi στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να δείτε και να χρησιμοποιήσετε, όλα τα μοντέλα των ανελκυστήρων σκάλας.

Ποσοστό επιβάρυνσης του χώρου

Πόσο θα περιοριστεί το φάρδος της σκάλας μου, με την εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα σκάλας; Αυτή είναι ίσως η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνει ένας υποψήφιος αγοραστής.

Ανάλογα το σύστημα οδήγησης που χρησιμοποιεί ο κάθε ανελκυστήρας σκάλας, η διακύμανση είναι μεγάλη.  Στην περίπτωση που επιλέξετε κάποιο μοντέλο μονής οδήγησης ή κάποιο μοντέλο του οποίου το σύστημα οδήγησης μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την κουπαστή σας, τότε δε θα έχετε καμία επιβάρυνση στο φάρδος της σκάλας σας. Αν επιλεγεί και το χρώμα του οδηγού αντίστοιχο με αυτό του περιβάλλοντος τις σκάλας σας, τότε θα έχετε τον ¨αόρατο¨ ανελκυστήρα σκάλας.

Εάν επιλέξετε έναν ανελκυστήρα σκάλας που χρησιμοποιεί το παλιότερης τεχνολογίας διπλού σωλήνα σύστημα οδήγησης, η σκάλα σας θα περιοριστεί περίπου 17- 25cm.

Η Prospelasi Group, προσφέρει όλα τα μοντέλα ανελκυστήρων σκάλας, νέας ή παλαιότερης τεχνολογίας. Ό,τι και να επιλέξετε, με μονό ή διπλό οδηγό, οι μηχανικοί της μπορούν να σας ενημερώσουν για τον χώρο που θα χρειαστεί το κάθε μοντέλο από τη σκάλα σας.

Υποστήριξη

Είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο επιλογής και αυτό. Οι περισσότερες εισαγωγικές εταιρείες ανελκυστήρων σκάλας έχουν την έδρα τους στην Αθήνα, κάποιες στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.  Από εκεί ξεκινούν οι τεχνικοί τους και παρέχουν υποστήριξη στην περιοχή που έχουν πουλήσει – εγκαταστήσει κάποιον ανελκυστήρα σκάλας.

Η Prospelasi θεωρεί ότι πιο υπεύθυνο, πιο άμεσο και πιο οικονομικό για εσάς, θα ήταν αν μπορούσε να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα σε κάθε πελάτη της, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας. Έχοντας αυτό το όραμα, οι δυο εταιρείες του ομίλου, η Prospelasi I.K.E. στην Αθήνα και η Prospelasi North Ι.Κ.Ε. στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν, διαχειρίζονται και συνεχώς αναπτύσσουν ένα μεγάλο δίκτυο τοπικών συνεργατών, που καλύπτουν τεχνικά και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε στην επιλογή του ¨καλύτερου ανελκυστήρα σκάλας¨ και για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε τις εκθέσεις Prospelasi σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ή να ¨κλείσετε¨ ένα ραντεβού χωρίς καμία επιβάρυνση, με μηχανικό της εταιρίας στον χώρο σας.