Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην ΕΡΤ, η οποία θα μεταδοθεί στις 11μμ και αποσπάσματα της οποίας έπαιξαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις σε ότι αφορά τις ακρίβεια με τις ηψηλές τιμές των καυσίμων.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα, οι οποίες θα αφορούν τους καλοκαιρινούς μήνες έτσι ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν διακοπές και να μην επιβαρύνονται από τις υψηλές τιμές.

Πληροφορίες θέλουν τα μέτρα να εξετάζεται το μέτρο της παράτασης της επιδότησης καυσίμων (Fuel Pass), σε αναβαθμισμένη μορφή όπως με αύξηση του επιδοτούμενου ποσού καθώς και των δικαιούχων, συμπεριλαμβάνοντας εκτός της βενζίνης και το πετρέλαιο κίνησης.

Συγκεκριμένα αναφορικά με το επίδομα βενζίνης, αυτό αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον ένα ακόμη δίμηνο, ενώ θα διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Σχεδιάζεται αύξηση της επιδότησης των 30-50 ευρώ με έμφαση στα νησιά και αναπροσαρμογή προς τα πάνω του εισοδηματικού κριτηρίου προκειμένου να λάβουν το επίδομα περισσότεροι καταναλωτές.

Το όριο εισοδήματος των 30.000 ευρώ (δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα) εξετάζεται να αυξηθεί στα 45.000 ευρώ καθαρά μετά από φόρους. Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για επιδότηση της τιμής της βενζίνης απευθείας στην αντλία αλλά έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος.

«Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο και το παράνομο», ανέφερε για τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία και προσωπικά στον Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι αιτιάσεις της Άγκυρας στερούνται λογικής και νομιμότητας. Όπως είπε, «η Ελλάδα θέλει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, ωστόσο δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».