Πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιώντας αύριο σχετική εκδήλωση στο Πάρκο Σελεπίτσαρι.

Ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων στην Ελλάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει η αυριανή κεντρική πολιτική εκδήλωση της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο: «Σημασία έχει να αγαπάς… Άνευ όρων».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, δικηγόρος, αναπληρωτής γραμματέας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., θα ανακοινώσει την κατάθεση νομοθετικής πρότασης στη Βουλή για:

  • Την ισότητα στον γάμο (Γάμος για Όλα)
  • Τη δυνατότητα τεκνοθεσίας όλων των ζευγαριών
  • Τη βελτίωση της Νομικής Αναγνώρισης Ταυτότητας Φύλου
  • Τη νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για όλα τα ζευγάρια

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση θα προχωρήσει πρώτα σε έναν απολογισμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019.

«Εξάλλου, εάν συγκρίνει κανείς τα μικρά βήματα της διακυβέρνησης της ΝΔ σε σχέση με τις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης περιόδου, θα δει ποια πολιτική δύναμη έχει την πραγματική πρόθεση να φέρει εις πέρας την ισότητα στον γάμο και ποια θα κωλυσιεργεί προσπαθώντας να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα πολιτικά οφέλη, από όσο το δυνατόν μικρότερα βήματα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πιο σημαντική τομή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, μετά τη διαβούλευση που έγινε το 2021 με τους φορείς της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, προέκυψε η ανάγκη να θεσμοθετηθεί ο «γάμος για όλους» και όχι μόνο ο πολιτικός γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι υπόλοιποι ομιλητές θα είναι η Μαρία Γιαννακάκη (Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης), ο Βαγγέλης Σκούφας (Συντονιστής της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α΄ Αθηνών), η Στέλλα Μπελιά (Αναπληρώτρια Συντονίστρια της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, νηπιαγωγός), ο Λευτέρης Δόγιας (Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, Κοινωνικός Λειτουργός), ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος, Κατερίνα Ακριβοπούλου.