Εικόνες της παλιάς καλής εποχής του φεστιβάλ έρχονταν στο μυαλό το απόγευμα της Τετάρτης, όταν πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα Λιμιέρ προκειμένου να δει ζωντανά τον Τομ Κρουζ να ανεβαίνει το κόκκινο χαλί για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του «Top Gun Maverick».

Η ταινία σηματοδοτεί την επιστροφή του Τομ Κρουζ στην Κρουαζέτ 30 ολόκληρα χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Μακρινός ορίζοντας» όταν ο διάσημος σταρ συνοδευόταν μαζί, με την συμπρωταγωνίστριά του σε εκείνη την ταινία και σύζυγό του, Νικόλ Κίντμαν.

Ο κόσμος είχε πιάσει πόστο από πολύ νωρίς και τα ηχεία του χώρου στη διαπασών έπαιζαν από Μπρους Σπρίνγκστιν ως …Σαρλ Αζναβούρ και Εντίθ Πιάφ. Όταν ο Κρουζ αφίχθη, περιέργως, η Κρουαζέτ δεν πνίγηκε από τα ουρλιαχτά των φαν.

Αντιθέτως μέσα σε μια παράξενη ησυχία, ο 59χρονος ηθοποιός για περισσότερα από πέντε λεπτά έδινε αυτόγραφα φροντίζοντας να επιστρέφει πίσω τον μαρκαδόρο που του έδιναν. Το χαμόγελο δεν έφυγε ούτε στιγμή από το πρόσωπό του και τα κινητά είχαν πιάσει στην κυριολεξία φωτιά.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, τρία αεριωθούμενα που άφηναν πίσω τους κόκκινο καπνό έσκισαν τον αέρα της Κυανής Ακτής. Δεν είναι να απορείς που ο Τομ Κρουζ διατηρείται στον θρόνο του βασιλιά των σταρ…

Στο πλάι του όλο σχεδόν το επιτελείο της ταινίας «Τοp Gun Maverick», οι ηθοποιοί Μάιλς Τένερ, Τζένιφερ Κόνελι και Τζον Χαμ, ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Κοζίνσκι και άλλοι. Στην ταινία, θυμίζουμε, ο Τομ Κρουζ υποδύεται για δεύτερη φορά τον πιλότο της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορία Πιτ – Μάβερικ – Μίτσελ που στα μέσα της δεκαετίας του 1980 τον είχε μετατρέψει σε σταρ στο «Top gun» του Τόνι Σκοτ.