Ή το γκολ χάιλαιτ, το φάουλ με εξωτερικό φάλτσο κόντρα στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Κόσμου Γαλλία, σε φιλική αναμέτρηση του 1997 λίγο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας το 1998; Ο λόγος φυσικά για τον τρομερό Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος έχει σηκώσει τα πάντα από κούπες, τόσο με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, όσο και με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και φυσικά έχει περάσει και από άλλες ομάδες, όπως είναι για παράδειγμα η Φενέρμπαχτσε, ενώ έκλεισε την καριέρα του σε ομάδα της Ινδίας, την Ντέλχι Ντάιναμος. Τι έχει κερδίσει ο σπουδαίος αυτός παίκτης λοιπόν; Τρία Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Μουντιάλ, 4 Πρωταθλήματα Ισπανίας είναι μεταξύ άλλων, μερικά από τα κατορθώματά του.

Βέβαια πολύ θα θέλαμε να μπορούμε να παίξουμε ένα… στοίχημα στον Ρομπέρτο Κάρλος αλλά λογικά ακόμα και η Bwin, μία από τις κορυφαίες εταιρείες δε θα έχει τη Sunday League. Βέβαια δίνει την ευκαιρία σε όποιον την έχει επιλέξει να καλέσει το Bwin τηλέφωνο και να επικοινωνήσει άμεσα με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας και του λύσει κάθε απορία.

Από τα σαλόνια στην αγγλική παμπ

Τώρα πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε μια ομάδα παμπ της Sunday League στην Αγγλία, εξασφάλισε τις υπηρεσίες του βετεράνου ποδοσφαιριστή και εμφανίστηκε ως αλλαγή σε ματς το πρωταθλήματος  της περιοχής Σριούσμπερι & Ντίστρικτ; Και όμως είναι πραγματικότητα και ταυτόχρονα ένα όνειρο για τους φίλους της ομάδας, αλλά και για την ίδια την ομάδα. Πρόκειται για κάτι το οποίο ξεκίνησε ως… πλάκα, με την ομάδα να πληρώνει το κόστος συμμετοχής για την ενέργεια που έκανε το Ebay, το οποίο ήταν 5 λίρες και με το οποίο η ομάδα Bull In the Barn κέρδισε τη δυνατότητα να δει τον 48χρονο πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή να συμμετάσχει σε αγώνα της ομάδας.

Ο διαγωνισμός του e-bay

Πιο συγκεκριμένα, ο γραμματέας και παράλληλα βασικός στράικερ της ομάδας, Μάθιου Μπράουν, μιλώντας στα μέσα της Αγγλίας τόνισε: «Πρόκειται για μια προωθητική ενέργεια στην οποία θα πρέπει να πληρώσεις 5 λίρες για να έχεις την πιθανότητα ένας επαγγελματίας να υπογράψει με την ομάδα σου. Ένας από τους παίκτες είπε απλά να το προσπαθήσουμε και τελικά η κατάληξη ήταν να νικήσουμε στον διαγωνισμό. Την Παρασκευή το απόγευμα, ο προπονητής μας, Εντ Σπέλερα, μας έστειλε μήνυμα λέγοντάς μας ότι κερδίσαμε τον διαγωνισμό και η αλήθεια είναι ότι κανένας μας δεν το πίστεψε. Όλοι θεωρούσαμε ότι μας έκανε πλάκα. Στο μεταξύ βγήκα έξω Παρασκευή βράδυ και ξύπνησα με πονοκέφαλο το Σάββατο και ως εκείνη την ώρα ήδη είχα μηνύματα που με ρωτάγανε αν είναι αλήθεια αναφορικά με το αν θα παίξει ο Ρομπέρτο Κάρλος στην ομάδα μας. Εκείνη την ώρα σκαφτόμουν ότι δεν συμβαίνει αυτό, είναι απλά ένα όνειρο».

Ta αποδυτήρια της Bull in the Barne

Το επόμενο πράγμα που είχαν να σκεφτούν στην ομάδα είναι το πως θα μπορούσαν οι εγκαταστάσεις των Bull In The Barne να κάνουν τον ιδιαίτερο προσκεκλημένο τους να νιώσει άνετα. Φυσικά και ο ίδιος ο Κάρλος δεν θα μπορούσε να περιμένει αποδυτήρια και εγκαταστάσεις που να θυμίζουν… Μπερναμπέου. Μέλος της παμπ-ομάδας δήλωσε: «Παίζουμε σε ένα γήπεδο δίπλα στο Χάνγουντ Βίλατζ Χολ. Τα αποδυτήρια είναι κατάλληλα για τη Sunday League, πλήρως βασικά, ενώ κάποια από τα ντους δεν λειτουργούν καν. Επίσης έχουν υπάρξει σκέψεις να μεταφέρουμε την έδρα μας κάπου αλλού, μιας και ο χώρος του πάρκινγκ είναι εξαιρετικά μικρός. Συνήθως το κοινό μας είναι μέλη της οικογένειάς μας, αλλά και δύο γονείς που είναι εκεί βρέξει χιονίσει. Τα περισσότερα μέλη της ομάδας είναι στην ίδια ηλικία και αυτό σημαίνει ότι έχουν δει τα κατορθώματα του Ρομπέρτο Κάρλος μεγαλώνοντας, ενώ στην ουσία μιλάμε ίσως για τον κορυφαίο αριστερό μπακ που έχει δει ο κόσμος.

Ο Λίαμ Τάραλ, ο οποίος είναι ο βασικός αριστερός μπακ μας, είναι ο καλύτερος της περιοχής και από τους παίκτες που είναι σημαντικοί στην ανάπτυξη του παιχνιδιού μας, όμως έπρεπε να μείνει εκτός σε αυτό το παιχνίδι, μιας και ο Ρομπέρτο Κάρλος είναι άλλου επιπέδου και θα θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε. Το αστείο είναι ότι ένας από τους παίκτες μας αποφάσισε 2 εβδομάδες πριν από το συγκεκριμένο περιστατικό ότι θέλει να αποσυρθεί, μιας και δεν ένιωθε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά μάλλον τώρα θα το έχει ήδη μετανιώσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα δυσκολευτούμε να βρούμε παίκτες, μιας και όλοι θα θέλουν να είναι πλέον στην ομάδα του Εντ (κόουτς της ομάδας)».

Η συνεργασία με τον γκολτζή των ταύρων

Παράλληλα, ο στράικερ της ομαδας παραδέχθηκε ότι η συνεννόηση δεν ήταν πρόβλημα, μιας και ο Ρομπέρτο Κάρλος γνωρίζει αγγλικά, αν και τόνισε ότι του ήταν δύσκολο του Βραζιλιάνου πρώην διεθνή αμυντικού να καταλάβει την ιδιαίτερη προφορά του τόπου. Επίσης, μεταξύ αστείου και σοβαρού τόνισε ότι προτού δώσουν στο Βραζιλιανο πολύπειρο πρώην αμυντικό την μπάλα για να εκτελέσει το γνωστό φάουλ του, ορισμένοι παίκτες της ομάδας του έδειξαν εντός του αγώνα ότι και οι ίδιοι τα καταφέρνουν μια χαρά στον συγκεκριμένο τομέα.