Το ψυχολογικό προφίλ του οδηγού που σκότωσε δύο αναβάτες μηχανής στη Μονεμβασιά και του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 43χρονης φαρμακοποιού στην Καβάλα σκιαγραφεί ο γνωστός ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1,  ο κ. Σιούρας για το τραγικό περιστατικό της Μονεμβασιάς είπε: «Να του την έδωσε στο κεφάλι και να το έκανε αυτό εκείνη τη στιγμή πάει να πει ότι κάτι είχε προηγηθεί και το οποίο δεν το είδε κανένας. Αλλά αυτό που είχε προηγηθεί πιθανώς να είναι μία ψυχική νόσος που τότε έδωσε το πικ του, μία νόσος που να μην είχε διαπιστωθεί, μπορεί να ήταν οργανωμένη και ξαφνικά να βγήκε». Ωστόσο, όπως είπε είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση και πρέπει να «μιλήσουν» οι γιατροί και οι ψυχίατροι που θα τον εξετάσουν.

Για τη νέα γυναικοκτονία με θύμα την 43χρονη φαρμακοποιό που συγκλονίζει το Πανελλήνιο ο κ. Σιούρας τόνισε χαρακτηριστικά «Μπάμπης νούμερο 2 το περιστατικό της Καβάλας».

Έχει τα χαρακτηριστικά της αντικοινωνικής διαταραχής της προσωπικότητας

«Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει όλα τα χαρακτηριστικά της αντικοινωνικής διαταραχής της προσωπικότητας. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο δράστης ήταν βίαιος και απειλητικός. Ο κόσμος τι άλλο πρέπει να δει για να καταλάβει ότι ο δολοφόνος της διπλανής πόρτας είναι εκεί και περιμένει. Ο δολοφόνος έχει δείγματα και συμπτώματα αλλά εμείς δεν θέλουμε να τα δούμε για να προλάβουμε», είπε.

Για την ανάρτηση του δράστη μέσα από νοσοκομείο που προκάλεσε οργή ο κ. Σιούρας έθεσε ένα ερώτημα λέγοντας «μήπως το πάει για την ψυχιατρική νόσο για να πέσει στα μαλακά».

Τέλος ο κ. Σιούρας έκανε μία έκκληση στο Κράτος «αν δεν μπουν μέσα στα σχολεία οι ειδικοί να ενημερώσουν τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς  δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτές οι διαταραχές».