Στο Κυριακάτικο γκραν πρι στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας οι αρχές έχουν λάβει έκτακτα μέτρα υψίστης ασφαλείας, μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούτι, μεταξύ αυτών και της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco, ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς στην Formula1.

Συγκεκριμένα, χθες, το απόγευμα της Παρασκευής (25.03.2022) και ενώ ήταν σε εξέλιξη τα ελεύθερα δοκιμαστικά για το  2ο γκραν στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, έγινε επίθεση σε εγκαταστάσεις της Aramco, μόλις 10 χιλιόμετρα από την πίστα! Η Αramco είναι ο βασικός χορηγός του γκραν πρι, στην Σαουδική Αραβία.

Να σημειωθεί, ότι οι υθίνοντες της πίστας στην Τζέντα εξασφάλισαν πρόσφατα την διεξαγωγή του γκραν πρι στην Σαουδική Αραβία για άλλα δεκαπέντε χρόνια. Παρά την ανησυχία των ομάδων και των οδηγών, που έβλεπαν, κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών, τους καπνούς από την επίθεση, τελικώς, αποφασίστηκε ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά.

Το χθεσινό χτύπημα, των ανταρτών ήταν το δεύτερο, μιας και στις αρχές της εβδομάδας έγινε και μια ακόμη επίθεση. Παρά τις επιθέσεις των Χούτι, οι οδηγοί και οι ομάδες συμφώνησαν να διεξαχθεί το γκραν πρι κανονικά.  «Οι διοργανωτές του αγώνα παραμένουν σε άμεση επαφή με τις αρχές ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και με τη F1 και τη FIA, για να διασφαλίσουν ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται. Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί» δήλωσαν οι υπεύθυνοι της πίστας, όπου διοργανώνεται ο αυριανός αγώνα.

Μάλιστα, φέτος, η συγκεκριμένη πίστα των 50 γύρων, έχει δεχθεί ένα μικρό…λίφτινγκ, κυρίως στις στροφές, ώστε να βελτιωθεί η ορατότητα των οδηγών, και να γίνει ακόμη πιο ασφαλές το φετινό γκραν πρι.