Το περίπτερο της COMBATT επισκέφθηκαν δεκάδες παράγοντες της αγοράς. Επιχειρηματίες, επαγγελματίες του χώρου των τεχνολογιών περιβάλλοντος, στελέχη του δημοσίου τομέα, των ΟΤΑ καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η COMBATT διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση με θέμα «Οι μπαταρίες και η διαχείριση αποβλήτων μπαταριών στη νέα εποχή».

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Διονύσιος Μπουντουβάς, Διευθύνων Σύμβουλος της COMBATT, καλωσορίζοντας και παρουσιάζοντας το μοντέλο λειτουργίας και τους βασικούς άξονες δράσης του ΣΣΕΔ. Εστίασε στο όραμά της COMBATT να είναι πρότυπο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης, παρέχοντας άρτιες υπηρεσίες στους συμβαλλόμενους υπόχρεους παραγωγούς και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίτευξη των εθνικών στόχων  έτσι όπως αυτοί καθορίζονται από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία.  Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του διαβεβαίωσε ότι η COMBATT παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που οριοθετούν την νέα εποχή στην διαχείριση των μπαταριών και προετοιμάζεται προκειμένου να συνεχίσει την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με συνέπεια, ακεραιότητα, διαφάνεια και αμεροληψία.

Ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της κλαδικής μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα της Διαχείρισης των Αποβλήτων Συσσωρευτών Οχημάτων και Βιομηχανίας στην Ελλάδα. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τη διεθνή εταιρεία συμβούλων EUNOMIA για λογαριασμό της COMBATT και τα αποτελέσματα παρουσιάσθηκαν από την κα. Βασιλική Στεργίου senior consultant της EUNOMIA. Η μελέτη καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλήματα της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων μπαταριών στην χώρα, αναλύει τις εμπειρίες άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναδεικνύει τις προτεραιότητες και λαμβάνοντας υπόψη και το καινούργιο κανονιστικό πλαίσιο που προετοιμάζει η Ε.Ε. προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυση των εκκρεμών θεμάτων.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο προσκεκλημένος στην εκδήλωση κος Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ. Ο κ. Γραφάκος ανακοίνωσε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το ΥΠΕΝ για το σχεδιασμό της νέας εποχής στη διαχείριση των αποβλήτων μπαταριών και αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο και την συμβολή της COMBATT στις ενέργειες που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία.

Τέλος, ο κος Νίκος Χιωτάκης Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ, με τη σειρά του συνεχάρη το σύστημα για τις επιδόσεις του και υπογράμμισε την εποικοδομητική και μακρόχρονη συνεργασία του ΕΟΑΝ με την COMBATT.