Για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα λάβει -και ποιες- πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει πιο άμεση ιατροδικαστική έρευνα και διερεύνηση υποθέσεων βιασμού, με εξειδικευμένα εργαστήρια τοξικολογικών εξετάσεων και παράλληλη ψυχολογική υποστήριξη από το κράτος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε καταρχάς ότι πρόκειται για μία ανοιχτή δικαστική υπόθεση και δήλωσε βέβαιος ότι θα διερευνηθεί και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα ερευνηθεί σε βάθος. Είναι διαρκής μας προτεραιότητα η ενίσχυση όλων των υπηρεσιών του κράτους που βοηθούν στην επιτάχυνση της δικαιοσύνη».

Υπενθύμισε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα διασφάλισε ότι αδικήματα σαν και αυτό που έχει καταγγελθεί εν προκειμένω τιμωρούνται με βαρύτερες ποινές.

«Από εκεί και πέρα είναι διαρκής προτεραιότητα μας η ενδυνάμωση και ενίσχυση όλων των υπηρεσιών του κράτους, που συνδράμουν στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, που βοηθούν στην ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

Αναλυτική η ενημέρωση