Κάθε προσδοκία ξεπερνά η συμμετοχή των πολιτών για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ο αριθμός μελών και φίλων που είχαν προσέλθει στην κάλπη, ξεπερνούσε τις 80.000.

Μάλιστα σε νεότερη ενημέρωση, το Κίνημα Αλλαγής ανήρτησε στο facebook πως μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει στην Ελλάδα 89.000 πολίτες με ρυθμό περίπου 500 ψήφους ανά λεπτό ενώ όπως έγινε γνωστό λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, είχαν προσέλθει στις κάλπες πάνω από 150.000 ψηφοφόροι.

Όπως αναφέρει στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί. Τα εκλογικά κέντρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών άνοιξαν 1 ή 2 ώρες μετά την Ελλάδα. Στην Αμερική η ψηφοφορία δεν έχει αρχίσει ακόμα. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, αν χρειαστεί, θα δοθεί παράταση.

Η προσέλευση στις κάλπες χαρακτηρίζεται ακόμη και τώρα δυναμική, ενώ όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες σε αρκετά κέντρα σχηματίστηκαν ουρές.

Πάντως δεν έλειψαν και όμορφα στιγμιότυπα από ηλικιωμένους αλλά και νέους, οι οποίοι δεν έκρυψαν τη χαρά τους που μπήκαν ξανά πίσω από το παραβάν για να στηρίξουν το κόμμα τους.

Πού ψήφισαν οι υποψήφιοι αρχηγοί

Οι έξι ανταγωνιστές για την αρχηγία ξεκίνησαν να ψηφίζουν από νωρίς το πρωί.

Ανδρέας Λοβέρδος – «Να πάμε το ΠΑΣΟΚ μπροστά και την Ελλάδα ψηλά»

Πρώτος υποψήφιος που πήγε να ψηφίσει ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο ίδιος κάνοντας το σήμα της νίκης έβαλε τον κλειστό φάκελο στην κάλπη, ενώ στη συνέχεια δήλωσε. «Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε την Δημοκρατική Παράταξη ψηλά. Απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο και τους καλώ να συμμετάσχουν στη δημοκρατική μας γιορτή. Είναι η ώρα να πάμε το ΠΑΣΟΚ μπροστά και την Ελλάδα ψηλά».

Παύλος Χρηστίδης – Σήμερα ξημερώνει μία ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης

Στο κτίριο του δημαρχείου Αθηνών επί της Λιοσίων ψήφισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Ο κ. Χρηστίδης προσήλθε στο εκλογικό κέντρο μαζί με τη σύζυγό του, Νάντια, και την κόρη τους, ενώ πριν προχωρήσει προς την κάλπη δήλωσε τα εξής στις κάμερες:

«Είμαι πολύ ευδιάθετος και σήμερα είναι μία ημέρα γιορτής. Είναι μία μέρα δημοκρατίας και ο ήλιος λάμπει. Σήμερα δεν πρέπει να ξεχνάμε τη Φώφη Γεννηματά που αν δεν ήταν εκείνη χωρίς τη δουλειά της και χωρίς τη τόλμη της, δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Σήμερα ξημερώνει μία μέρα αισιοδοξίας και δύναμης, μία ημέρα που θα τολμήσουμε να δημιουργήσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής».

Ανδρουλάκης – Ζητώ καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία

Στη γενέτειρα του, στο Ηράκλειο της Κρήτης, ψήφισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης έφτασε στο εκλογικό τμήμα του Ηρακλείου λίγο μετά τις 9μιση το πρωί της Κυριακής και αφού ψήφισε, είπε τα εξής:

«Καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας να μας τιμήσουν σήμερα με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία μας. Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μία ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Είναι καλό για τη δημοκρατίας μας η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη συνέπειας, ρεαλισμού και προόδου να ξαναπρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας το γεγονός πως επέλεξε την πατρίδα του για να ψηφίσει, ανέφερε πως είναι μεγάλη του τιμή που βρίσκεται εκεί.

«Υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον και πιστεύω πως αυτή η μαζική συμμετοχή είναι η μεγάλη πολιτική προίκα της παράταξης για την επόμενη ημέρα».

Γιώργος Παπανδρέου – Ο πράσινος ήλιος ανατέλλει ξανά

Στο παλαιό δημαρχείο Ταύρου στην Πειραιώς έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛΓιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου συνόδευσε μάλιστα την κόρη του Μαργαρίτα, η οποία ψήφισε πρώτη.

Στη συνέχεια αφού ψήφισε και ο ίδιος δήλωσε τα εξής στους δημοσιογράφους:

«Είναι πράγματι μία γιορτή δημοκρατίας σήμερα. Πρώτα απ΄όλα μεγαλώνουμε την παράταξη, την κάνουμε ισχυρή. Δίνουμε ελπίδα που με πυξίδα τις αξίες μας και τι αρχές μας θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού. Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές για την πολύ σημαντική δουλειά τους και την αφοσίωση στη δημοκρατική διαδικασία που μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία για το αύριο», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παύλος Γερουλάνος – «Η αλλαγή είσαι εσύ»

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημίας, ψήφισε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος αφού πέταξε τον φάκελο στην κάλπη δήλωσε τα εξής:

«Καλή μέρα σήμερα. Ο κόσμος είναι στις κάλπες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και γι’ αυτό η πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε δείχνει πως το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και γι΄αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε ότι έχουμε καταφέρει αυτό τον καιρό. Θέλω να πω στους πολίτες που μας ακούν σήμερα, να πάνε να ψηφίσουν. Η αλλαγή είσαι εσύ».

Χάρης Καστανίδης – Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη

«Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, έξω από το εκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας, στη Θεσσαλονίκη, όπου γύρω στις 11.30 το πρωί, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προσήλθε για να ψηφίσει.

«Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης, όλα τα μέλη, οι φίλοι και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Και ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο, ελπιδοφόρο.

Και γι΄αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία συμμετοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφοφορία. Τα μηνύματα που έχουμε απ’ όλη την Ελλάδα, είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που συμμετέχει, σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Εύχομαι ανάταση πραγματικά στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου, γιατί πραγματικά το έχει ανάγκη η χώρα», δήλωσε ο κ. Καστανίδης.