Την Πέμπτη, στις 11.00, θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο – για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα γίνει ενημέρωση από τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, θα παρουσιάσουν το νομοσχέδιο για τη «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση», ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης θα εισηγηθεί την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, καθώς και τη διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου προσλήψεων.

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, θα εισηγηθεί την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά».

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, θα εισηγηθεί την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.