Το Volvo Concept Recharge δίνει μια ισχυρή γεύση για το πως βλέπει η σουηδική φίρμα το μέλλον των ηλεκτρικών της μοντέλων. Όπως αναφέρει και η σουηδική φίρμας το κόνσεπτ μοντέλο είναι  «λιτό αλλά καλύτερο». Επίσης, το νέο τεχνολογικό «μανιφέστο» προστάζει μεγαλύτερους χώρους μιας και απουσιάζει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, και το αποτέλεσμα είναι ένα έξυπνο αυτοκίνητο που προσφέρει καλύτερες λύσεις, υποστηρίζοντας μία βιώσιμη οικογενειακή ζωή.

Η επερχόμενη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Volvo θα φέρει ένα εντελώς επίπεδο δάπεδο, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στο Concept Recharge. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, μεταξύ αυτών και ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. Επίσης, οι σχεδιαστές κατάφεραν στο νέο  Concept Recharge να βελτιώσουν περαιτέρω την αυτονομία, με έναν ακόμη σημαντικό συντελεστή, αυτόν της αεροδυναμικής που έχει βελτιωθεί σημαντικά.

«Με το Concept Recharge συνεχίζουμε την πλούσια παράδοση του σχεδιαστικού DNA της Volvo με μια σύγχρονη και φρέσκια ματιά, καθώς προχωρούμε προς το αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον» δήλωσε ο Ρόμπιν Πέιτζ, επικεφαλής σχεδίασης της Volvo Cars.

Στα νέα εξωτερικά του χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει η νέα μάσκα, που θυμίζει ασπίδα και συνοδεύεται από μία νέα εκδοχή του σφυριού του Θωρ που αποτελεί την «υπογραφή» της Volvo Cars στη σχεδίαση των προβολέων. «Το Concept Recharge αντιπροσωπεύει ένα μανιφέστο για το πλήρως ηλεκτρικό μέλλον της Volvo Cars, καθώς και έναν νέο τύπο οχήματος», τόνισε ο Ρόμπιν Πέιτζ.  Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει η νέα μεγάλη οθόνη 15 ιντσών, που επικεντρώνει όλες τις λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης, ενώ, συνολικά στην καμπίνα γίνεται  εκτεταμένη χρήση βιώσιμων και φυσικών. Ιδιαίτερα ανεπτυγμένη είναι και η εξελιγμένη αυτόνομη οδήγησης κ.α.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από