Στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής αναμένεται, εκτός απροόπτου, να οδηγηθεί ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς, περίπου ένα εικοσιτετράωρο μετά τη σύλληψή του κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι πληροφορίες σχετικά με το πού κρυβόταν ο Παππάς είχαν φτάσει στην Αντιτρομοκρατική τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η επιχείρηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αιφνιδίως το βράδυ της Πέμπτης. Ισχυρή δύναμη της αντιτρομοκρατικής έφτασε κοντά στο σπίτι στου Ζωγράφου, και αφού απέκλεισε τους γύρω δρόμους άρχισε η επιχείρηση που κράτησε περίπου 40 λεπτά μέχρι τη σύλληψη του Παππά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν πρόβαλε καμία αντίσταση, απλώς είπε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής: “Εντάξει παιδιά, τελείωσε. Έρχομαι”.

Ο έως χθες φυγόποινος απέφευγε επιμελώς να εμφανίζεται όλο αυτό το διάστημα των 9 μηνών περίπου. Ένοικοι της πολυκατοικίας λένε πως όλο αυτό το διάστημα δεν τον είχαν δει ποτέ, ωστόσο προσθέτουν ότι τους είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι τα παντζούρια του διαμερίσματος, στο ισόγειο, ήταν πάντα κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2020, ο Χρήστος Παππάς καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε 13 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης. Η Ελληνική Αστυνομία δεν μπoρούσε να τον εντοπίσει, μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να είναι καταζητούμενος.

Μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.