Το πέπλο μυστηρίου που «σκεπάζει» την υπόθεση αυτοκτονίας του Σταύρου Δογιάκη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία, όπως προέκυψε από τα δύο σημειώματα που άφησε και τον τρόπο που επέλεξε να γράφει το φινάλε της ζωής του με δυο σφαίρες, ότι κάτι τον απασχολούσε το τελευταίο διάστημα και τον είχε ρίξει ψυχολογικά.

Μάλιστα από τις καταθέσεις, η ΕΛΑΣ δεν κατάφερε να βρει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό το οποίο να είχε μοιραστεί ή να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Τα δεδομένα είναι οτι είχε μεταβιβάσει το μερίδιο του στην ταβέρνα, έναντι του ποσού των 650.000 ευρώ, στον αδερφό του και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει ενα νέο επιχειρηματικό project στον Χολαργό.

Οι έρευνες έχουν στραφεί στο κινητό του τηλέφωνο ώστε να εντοπίσουν το τελευταίο στίγμα του στο Μαρούσι, πριν το κλείσει για πάντα.

Δεύτερο σημείωμα στο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε και δεύτερο σημείωμα του – όπως όλα δείχνουν – αυτόχειρα Σταύρου Δογιάκη.

Το σημείωμα βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, το smart με το οποίο μετέβη στην περιοχή όπου έβαλε τέλος στη ζωή του, έχει πιο απολογητικό ύφος -για την πράξη του- και φέρεται να ζητά συγγνώμη από τον αδελφό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε την Τρίτη νεκρός σε δασώδη περιοχή στην Αγία Παρασκευή.

Ο 53χρονος βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα, με τραύμα στο κεφάλι, πιθανότατα από εννιάρι πιστόλι.

Με αυτά τα δεδομένα αλλά και τις μαρτυρίες συγγενών και φίλων, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ήταν αυτό που επηρέασε καθοριστικά τη ζωή του Σταύρου Δογιάκη και τον έκανε να πάρει την απόφαση να τερματίσει με τον τραγικό αυτό τρόπο τη ζωή του.

Τι δείχνει η ιατροδικαστική

Η σορός του Σταύρου Δογιάκη φέρει δύο τραύματα από σφαίρες, μια στο στήθος και μία στο κεφάλι. Το τραύμα στο στήθος είναι διαμπερές και δεν μπορούσε να επιφέρει ακαριαίο θάνατο. Ενδεχομένως θα μπορούσε να προκληθεί θάνατος στη συνέχεια, από αιμορραγία.

Το δεύτερο τραύμα από όπλο ήταν στο κεφάλι και αυτό που επέφερε τον ακαριαίο θάνατο.

Όπως αποκαλύπτει φίλος του, ο οποίος είχε πρόσφατα συναντήσει τον επιχειρηματία, δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι ενώ ετοιμαζόταν να ανοίξει και νέο κατάστημα στο οποίο είχε επενδύσει πολλά λεφτά.

«Σκεφτείτε μόνο ότι δεν άγγιξε ούτε τα μακαρόνια που σερβιρίστηκαν στο τραπέζι, δείγμα του πόσο πολύ πρόσεχε την διατροφή του. Πείτε μου λοιπόν, άνθρωπος που έχει αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του, προσέχει τι θα φάει το προηγούμενο βράδυ; Κάτι δεν κολλάει σε αυτή την ιστορία» αναφέρει ο φίλος του στο protothema.gr, που παρευρέθηκαν μαζί σε γάμο κοινού φίλου.

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι ο Σταύρος Δογιάκης, ήταν έτοιμος να ανοίξει τα επιχειρηματικά του φτερά, έχοντας αποφασίσει με τον αδερφό του να απεμπλακεί από την ταβέρνα «Κρητικός».