Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Αλοννήσου μετά τις αποκαλύψεις για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τα χέρια του συζύγου της, όπως ο ίδιος ομολόγησε.

Το σπίτι της οικογένειας της κοπέλας παραμένει ερμητικά κλειστό, ενώ από γείτονες ακούγεται ότι μαζί με τη μητέρα της άτυχης 20χρονης βρίσκεται και ο αδερφός του δράστη προκειμένου να της δώσει κουράγιο.

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησε ο κ. Παναγιώτης Βλάικος, πρώην δήμαρχος Αλοννήσου που γνώριζε θύμα και θύτη, καθώς ήταν και καθηγητής στο σχολείο του νησιού.

«Ήταν πολύ καλά παιδιά. Όλο το νησί στεναχωρήθηκε με αυτό το συμβάν. Όταν μάθαμε ότι ο Μπάμπης ήταν αυτός που έκανε αυτή την πράξη πέσαμε από τα σύννεφα, δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Στο μνημόσυνο όταν αγκάλιασε την πεθερά του και έκλαιγε, πιστεύω ότι το έχει μετανιώσει, το κλάμα που του βγήκε φαντάζομαι ήταν από την ψυχή του και ότι ένιωθε άσχημα για αυτό που είχε κάνει. Ίσως για αυτό ομολόγησε μετά. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το πώς ένιωθε αυτές τις 37 ημέρες, και έριχνε τα βάρη σε άλλους», είπε ο κ. Βλάικος.

«Από όσο ξέρω αυτό το παιδί, τον Μπάμπη τον γνώριζα από μικρό παιδί, η μητέρα του υπήρξε καθηγήτρια εδώ, και είχαν αγοράσει ένα σπίτι. Ήταν καλό παιδί, φαινόντουσαν αγαπημένοι με τη γυναίκα του. Δεν μπορεί κανείς να δώσει εξήγηση σε αυτό που έγινε», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Θέλαμε να έχουμε τα στοιχεία που θα μας έδιναν ηθικό δικαίωμα να προχωρήσουμε»

«Στοιχεία υπήρχαν όταν οδηγήθηκε ο βασικός ύποπτος από την Αλόννησο στη ΓΑΔΑ για να κάνουμε μια διεισδυτική συζήτηση. Δε θα μπορούσαμε μόνο με υποψίες να μπούμε σε μία συζήτηση. Θέλαμε να έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μας έδιναν και το ηθικό δικαίωμα να προχωρήσουμε. Υπήρξε σειρά δεδομένων. Αρχικά αποκλείσαμε το ενδεχόμενο της ληστείας, στη συνέχεια μας βοήθησε η ιατροδικαστική έκθεση, και καταλυτικό ρόλο έπαιξαν και τα εργαστηριακά αποτελέσματα από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών. Οι συνάδελφοι είχαν τον πλήρη έλεγχο της υπόθεσης και ήθελαν να φτάσουν στην άκρη του νήματος το συντομότερο δυνατό», σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Απόστολος Σκρέκας.

«Μας τράβηξε το ενδιαφέρον η θανάτωση του σκύλου που έγινε προφανώς για να γίνει πιο πιστευτή η ληστεία. Οι συνάδελφοι της ασφάλειας μας μετέφεραν ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο για ληστεία. Η υπόθεση έχει προχωρήσει στην κύρια ανάκριση, αν προκύψουν νέα στοιχεία θα αξιολογηθούν εκ νέου», πρόσθεσε ο ίδιος.