Ίσως στο πιο εντυπωσιακό μέχρι τώρα παιχνίδι του Euro από θέμα ρυθμού και εναλλαγής φάσεων, η Ουαλία πήρε μία σημαντική νίκη με 2-0 επί της Τουρκίας.

Νίκη που ίσως αποδειχτεί καθοριστική για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, αφού η νικήτρια έχει πλέον 4 βαθμούς και όλα εξαρτώνται από αυτή την τελευταία αγωνιστική.

Αντίθετα, η Τουρκία έχασε τις πιθανότητες της για τα δύο εισιτήρια της απ’ ευθείας πρόκρισης και περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να διεκδικήσει κάτι ως καλύτερη τρίτη.

Ο Ράμσεϊ έχασε δύο ανεπανάληπτα τετ-α-τετ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά λίγο πριν τη λήξη σημάδεψε σωστά. Στο 42’ μετά από μακρινή μπαλιά του Μπέιλ, ο Ράμσεϊ πλάσαρε  εύστοχα και άνοιξε το σκορ.

Η Ουαλία είχε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στο 70’, αλλά ο Μπέιλ αστόχησε με κακή εκτέλεση στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Οι Τούρκοι αντεπιτέθηκαν και έχασαν φάσεις με τον Γιλμάζ και τον Τσαλχάνογλου, αφού ο Γουόρντ απέκρουσε τις προσπάθειες τους.

Τελικά, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε ένα λεπτό πριν τη λήξη, όταν ο Μπέιλ μπήκε από δεξιά στην περιοχή και πάσαρε στον Ρόμπερτς, ο οποίος με πλασέ σκόραρε.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Σογιουντσού, Καραμάν (75’ Ντερβίσογλου), Αϊχάν, Μεράς (72’ Μίλντιρ), Τσαλχάνογλου, Γιοκουσλού (46’ Ντεμιράλ), Τουφάν (46’ Γιαζιτσί), Ουντέρ, Γιλμάζ

ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Μπεν Ντέιβις, Ροντόν, Μέπαμ, Άλεν (73’ Αμπαντού), Μορέλ, Ράμσεϊ (85’ Γουίλσον), Τζέιμς (90+5′ Νέκο Ουίλιαμς), Μουρ, Ρόμπερτς, Μπέιλ.