Ο κολλητός της φίλος περιγράφει τον αγώνα της και την εξάρτηση της με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τις καταχρήσεις.

«Προσπαθούσα για χρόνια να τη σώσω»

Στο δημοσίευμα που φιλοξενεί η «daily mail» ο Tyler James μιλάει για το τέλος της δημοφιλούς τραγουδίστριας. «Ανέβαινα τα σκαλιά του σπιτιού της στο Camden Square, στο βόρειο Λονδίνο. Έβαλα το κλειδί στην πόρτα και μπήκα μέσα. Ο Άντριου ένας από τους σωματοφυλακές της μιλούσε στο τηλέφωνο και μου έκανε νόημα να σταματήσω εκεί μου ήμουν. Είχα δύο μέρες να τη δω. Η Amy και εγώ ήμασταν κολλητοί. Όταν γνωριστήκαμε εκείνη ήταν 12 και εγώ 13.Το σπίτι στο Camden Square ήταν το τελευταίο από τα αναρίθμητα που είχε αλλάξει. Με την Amy ζούσαμε μαζί από τα 18».

Όπως λέει ο James ήταν ο μόνος που της είχε απομείνει: «Ήμουν ο μόνος φίλος που της είχε απομείνει, το μόνο άτομο που δεν πληρώνονταν για να είναι κοντά της. Όλοι οι άλλοι στη ζωή της την είχαν εγκαταλείψει. Όσο κι αν την αγαπούσαν, δεν μπορούσαν να την διαχειριστούν.

Προσπαθούσα για χρόνια να τη σώσω αλλά είχα ξεμείνει από ιδέες. Την προηγούμενη μέρα, πριν φύγει είχαμε μιλήσει το μεσημέρι. Μου είχε υποσχεθεί ότι θα σταματούσε να πίνει και την πίστεψα.

Μου τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ γύρω στις 11 ήταν τύφλα στο μεθύσει και μου έλεγε ανοησίες».