Για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά μίλησε ο παλαίμαχος αστυνομικός ρεπόρτερ και συγγραφέας Πάνος Σόμπολος χαρακτηρίζοντάς το «φρικιαστικό».

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο δημοσιογράφος σχολίασε χαρακτηριστικά πως «έχουμε να κάνουμε με ένα φρικιαστικό και αποτρόπαιο έγκλημα, που είναι γεμάτο αγριότητα, βαρβαρότητα και απανθρωπιά. Το έγκλημα έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια».

«Έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις τα εγκλήματα κατά της περιουσίας, όπως οι ληστείες και οι διαρρήξεις. Τα πράγματα έχουν αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις τελευταίες δεκαετίες», τόνισε εξηγώντας ότι «παλαιότερα κοιμόμασταν στα σπίτια μας με ανοιχτές τις πόρτες και τώρα κλειδαμπαρωνόμαστε, με συστήματα συναγερμού και πάλι δεν κοιμόμαστε ήσυχοι».

«Η αγριότητα φαίνεται από το ότι απείλησαν το μωρό με το όπλο»

«Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και την είσοδο αλλοδαπών στην Ελλάδα, το έγκλημα έχει γίνει πιο άγριο, πιο αποτρόπαιο. Η αγριότητα φαίνεται και από το περιστατικό που αναφέρει ο σύζυγος ότι ο ένας από τους δράστες απειλούσε με το περίστροφο το μωρό και έλεγε στη μητέρα ότι θα το σκοτώσει αν δεν τους πει πού είναι τα χρήματα», σημείωσε.

Τέλος, o Πάνος Σόμπολος εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ πιθανό οι δράστες να είναι αποφυλακισμένοι οι οποίοι δεν αναζητούν να κάνουν κάτι άλλο από το προβαίνουν διαρκώς σε κλοπές και ληστείες, με τον ίδιο να αναρωτιέται την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η εν λόγω μητέρα προτού τη σκοτώσουν.