O Λιούις Χάμιλτον συνεχίζει ακάθεκτος να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο! Χθες, στην πίστα της Ισπανίας, όπου και θα διεξαχθεί σήμερα, το τέταρτο γκραν πρι για την φετινή σεζόν , κατάφερε  να γίνει ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που κατέκτησε ένα άκρως αξιοθαύμαστο επίτευγμα. Τις 100 Pole Positions.

Έτσι, σήμερα, από την πίστα της Βαρκελώνης ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα εκκινήσει πρώτος, και ευελπιστεί να μαγέψει με το οδηγικό του ταλέντο τους εκατομμύρια θεατές που θα τον παρακολουθήσουν από την τηλεόραση – μιας και λόγω της πανδημίας ακόμη τα γκραν πρι διεξάγονται χωρίς θεατές.

Ο Χάμιτλον σημείωσε τους πιο γρήγορους γύρους του στο Q3 στην πίστα της Βαρκελώνης για το φετινό Ισπανικό GP, και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:16,741. Ο έτερος διεκδικητής του πρωταθλήματος, Ο Μαξ Φερστάπεν, ήταν 0,036 δευτ. πίσω του, οπότε θα εκκινήσει δεύτερος.

Η καριέρα του Λιούις Χάμιλτον με αριθμούς στη Formula 1

 1: Ο πρώτος αγώνας του Λιούις Χάμιλτον ήταν στην Αυστραλία στις 18 Μαρτίου 2007, ως οδηγός της McLaren. Πήρε την 3η θέση κι έγινε σε ηλικία 22 ετών

7: Είναι οι τίτλοι που έχει κατακτήσει στην F1.

11: Είναι οι περισσότερες νίκες μέσα σε μια σεζόν (2014), φέτος έχει ήδη 7 σε 10 αγώνες.

23: Σε ηλικία 23 ετών και 301 ημερών, το 2008, ο Λιούις Χάμιλτον έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής. Δυο χρόνια αργότερα τον ξεπέρασε ο Σεμπάστιαν Φέτελ (23 ετών και 134 ημερών).

100: Ο αριθμός των pole position που έχει κερδίσει. Η πρώτη φορά ήταν στο γκραν πρι του Καναδά το 2007.