Σημαντικός στόχος για τον δήμο Ναυπλιέων αποτελεί η παραχώρηση έκτασης 50 στρεμμάτων στην οποία θα κατασκευαστεί σχολικό συγκρότημα και αθλητικό κέντρο. Το οικόπεδο που βρίσκεται πλησίον της παραλιακής οδού, ανήκει στον Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τύρινθας, δηλαδή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σε συνάντηση που είχε η Γ.Γ. Σοφία Νικολάου, με τον δήμαρχο της πόλης, Δ. Κωστούρο, συζητήθηκαν οι διαδικασίες για την επιτάχυνση της παραχώρησης της έκτασης. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, επισκέφτηκε το Ναύπλιο και ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο, Δημήτρη Κωστούρο, στον χώρο τον οποίο ο δήμος σχεδιάζει να μετατρέψει σε πόλο εκπαίδευσης και αθλητισμού.

Σε δήλωσή της η κ. Νικολάου τόνισε: «Είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση και συνεργασία με τον δήμαρχο, κ. Κωστούρο. Το αίτημα για την παραχώρηση του οικοπέδου έχει κατατεθεί από το 2016 και φιλοδοξούμε ότι τώρα μπορούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Η περιοχή αξίζει να έχει ένα σπουδαίο αθλητικό κέντρο κι ένα μεγάλο σχολείο. Και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που σήμερα βρήκαμε σημεία σύγκλισης ώστε να παραχωρηθεί το οικόπεδο στον δήμο και να ξεκινήσει μια ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής.

Υπάρχουν πολλές εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα, ιδιοκτησίας των Καταστημάτων Κράτησης. Πρόθεσή μας είναι να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος είτε των τοπικών κοινωνιών είτε των Καταστημάτων Κράτησης».