Υπό το βλέμμα των νέων «Αδιάφθορων» πάνω σε αποφάσεις, εμπιστευτικά έγγραφα, οικονομικές και μη αναφορές και σε πληροφοριακά συστήματα θα λειτουργούν υπουργεία, υπηρεσίες και φορείς της δημόσιας διοίκησης, στην οποία η κυβέρνηση θέλει να εγκαταστήσει σύστημα εσωτερικού ελέγχου, επιδιώκοντας, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει το μήνυμα-δέσμευση για αυξημένη λογοδοσία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Ο σχεδιασμός προβλέπει σε κάθε δομή «γραφεία» ελεγκτών που θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες (σε επίπεδο… διευθυντικό, για παράδειγμα, στο οργανόγραμμα των υπουργείων), ώστε, σύμφωνα με το κυβερνητικό σκεπτικό, να εντοπίζονται ενδείξεις ή και στοιχεία κακοδιαχείρισης, να διασφαλίζεται η εφαρμογή των νόμων και να προλαμβάνονται «σκοτεινά» στραβοπατήματα.
Με άλλα λόγια, ετοιμάζονται ειδικές ομάδες ελέγχου με αυτονομία και ευελιξία για προγραμματισμένα και έκτακτα «σκαναρίσματα» στις κινήσεις του Δημοσίου κατά το γενικό μοντέλο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αλλά και περίπου θυμίζοντας την αυτοτελή υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων (τους «Αδιάφθορους» δηλαδή) της ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τετάρτη
- Συνεχίζεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη στις Σέρρες – «Δεν τον είδε κανείς»
- Ελένη Παπαδοπούλου: Έγκλημα χωρίς τιμωρία για τέσσερα χρόνια – Το «μοιραίο» λάθος του γιου της
- Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ – Πούτιν: «Σοκαρισμένος» ο Αμερικανός πρόεδρος από την απόπειρα επίθεσης στο σπίτι του Πούτιν







