Ήταν 23 Ιουλίου του 2011 όταν η Έιμι Γουάινχαουζ, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 27 ετών. Η νεαρή ερμηνεύτρια είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

H Έιμι Γουάινχαουζ επί χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με τις ναρκωτικές ουσίες, ενώ σύμφωνα με το γιατρό της έπασχε από βουλιμία.

Μια καλλιτέχνης σύμβολο που έφυγε στην ηλικία των 27 ετών, και προστέθηκε στο αρχικό «27 club» που ξεκίνησε από τους Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin και τον Jim Morrison.

Λίγο πριν την θλιβερή επέτειο των 10 ετών από τον θάνατό της , ένα νέο ντοκιμαντέρ με λεπτομέρειες για την ιστορία της εμβληματικής βρετανίδας τραγουδίστριας και συνθέτριας,  θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο στο BBC Two και στο BBC Music.

Συγκεκριμένα το BBC ανακοίνωσε ότι η μητέρας της αδικοχαμένης τραγουδίστριας, Τζάνις Γουάινχαουζ θα μοιραστεί την ιστορία της κόρης της σε ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Amy Winehouse: 10 Years On».

«Η Τζάνις ζει με σκλήρυνση κατά πλάκας, μια κατάσταση που απειλεί να της διαγράψει τις αναμνήσεις της για την Έιμι και αποτέλεσε μεγάλο μέρος του κινήτρου της να κάνει αυτό προσωπικό ντοκιμαντέρ εγκαίρως » επισημαίνει το BBC σε σχετική αναφορά του στο πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ.

«Δεν αισθάνομαι ότι ο κόσμος ήξερε την αληθινή Έιμι, την οποία μεγάλωσα» ανέφερε η ίδια μιλώντας στο BBC.

«Ανυπομονώ για την ευκαιρία να προσφέρω στους θαυμαστές της βαθύτερη εικόνα των καταβολών της αλλά και της πραγματικής Έιμι» τόνισε.

Το νέο ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους φίλους και την οικογένεια της τραγουδίστριας .

Σημειώνεται τέλος πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η μητέρα της Είμι Γουάινχαουζ μιλά δημόσια για την κόρη της, καθώς το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Loving Amy: A Mother’s Story» στο οποίο αναφέρεται στη μεταξύ τους σχέση.

‘I don’t feel the world knew the true Amy, the one I brought up.’

Δημοσιεύτηκε από BBC London στις Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021