Επίθεση εναντίον του αστυνομικού διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Λευτέρη Ντουρουντού και δημοσιογράφων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με αφορμή των δικαστικών διώξεων που έχουν ασκηθεί «εναντίον Ελλήνων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δήλωσή του τότε, για τις οποίες τους θεωρεί υπεύθυνους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο ζήτημα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο, ενώ συνέχισε την επίθεση εναντίον τους και από το βήμα της Βουλής, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει την απόλυση δημοσιογράφου ο οποίος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας απειλές και τις διαδικτυακές χυδαιολογίες που εκτοξεύουν εναντίον διάφοροι στα social media.

«Μάθαμε ότι επιχειρεί διά αγωγών και μηνύσεων να τρομοκρατήσει τους Ελληνες στη Μυτιλήνη. Αύριο καταθέτουμε ερώτηση και θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο ως Ελληνική Λύση», ανέφερε, προαναγγέλλοντας εκτός από σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση και δικαστική συνδρομή σε μια σειρά κατηγορουμένων για υποθέσεις συκοφαντίας εναντίον του δημοσιογράφου, μεταξύ αυτών και αστυνομικού που πρωτοστάτησε σε σχετικές προσβλητικές αναρτήσεις.

Μάλιστα ο τελευταίος, «φίλος» -αν μην τι άλλο- της Χρυσής Αυγής, πρόσφατα κρίθηκε από ΕΔΕ και η υπόθεσή του έχει φτάσει στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας με το ερώτημα της απόταξης. Ισως αυτό εξηγεί και τη στοχοποίηση του αστυνομικού διευθυντή από τον Κυρ. Βελόπουλο.

Ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε και η ΕΣΗΕΠΗΝ, η οποία, αφού «καταδικάζει για πολλοστή φορά» τις χυδαίες επιθέσεις εναντίον συναδέλφων, καλεί και τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση στα τεκταινόμενα «και να αναλάβουν δράση πριν κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας. Και καλούμε επίσης τόσο την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας, αλλά και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να συνδράμουν στη φυσική προστασία των δημοσιογράφων και να συντρέξουν στο αίτημά μας να προστατευθεί το δικαίωμα στην ελευθεροτυπία, προασπίζοντας εν τέλει την ίδια τη δημοκρατία».