Ο περίφημος Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν Ζακ Ανό κάνει ταινία τη φωτιά που συντάραξε τον πλανήτη, τη συγκλονιστική φωτιά στην Παναγία των Παρισίων.

Τα συγκλονιστικά πλάνα της πυρκαγιάς στη Νοτρ Νταμ αποτέλεσαν την έμπνευση για τον Γάλλο σκηνοθέτη.

Καθώς η Παναγία των Παρισίων βρίσκεται υπό ανακαίνιση, τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στον καθεδρικό ναό της πόλης Σανς. Η ταινία επικεντρώνεται στη μάχη με τις φλόγες και κυρίως σε ανθρώπους που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν το σύμβολο του Παρισιού. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ολοκληρωθούν στα τέλη Απριλίου.

Τα γυρίσματα  φιλοξενούν 120 κομπάρσους και ηθοποιούς διαφορετικών εθνικοτήτων

«Είπα στον εαυτό μου: «Είναι ασυλληπτο, είναι απίστευτα θεαματικό, αγγίζει τα βάθη της ψυχής». Και υπάρχει αυτή η ομορφιά, αυτό το σύμβολο που εξαφανίζεται, με όλο τον πλανήτη να δακρύζει. Τρεις μέρες είχα αρχίσει να γράφω το σενάριο», δήλωσε ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν Ζακ Ανό.

Και συνεχίζει: «Είναι μια καλή εμπειρία για εμάς, μάς επιτρέπει να βλέπουμε από κοντά τα γυρίσματα και τι γίνεται. Είναι εντυπωσιακό. Ακούγοντας πώς έχει σημάνει ο συναγερμός, προσπαθούμε να έχουμε την ανάλογη έκφραση και διάθεση. Ακόμα κι αν γνωρίζουμε σαφώς ότι η Νοτρ Νταμ εξακολουθεί να υπάρχει, είναι πολύ δυνατή σκηνή».